Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les tarifes del transport públic es mantindran congelades el 2022
  • CA

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat que mantindrà congelades les tarifes del transport públic per l’any vinent. Per segon any consecutiu, l’ATM ha decidit no modificar els preus per fer front a la crisi econòmica que ha portat la pandèmia i que ha deixat moltes famílies al límit de les seves possibilitats.

D’altra banda, el Consell d’Administració ha acordat mantenir l’oferta de títols, que tindran validesa fins al desembre del 2022. Les previsions apunten que durant l’any que ve el transport públic recuperarà els nivells de mobilitats anteriors a la Covid-19 després que aquest passat mes de novembre s’hagi recuperat un 82% de la demanda.

Pel que fa al finançament de l’ens, l’aprovació al Consell de Ministres d’una aportació de 40 milions suposarà una “millora notable” per al consorci, que podrà destinar més recursos al transport públic. Entre altres inversions, l’ATM vol aprofitar la injecció de fons per renovar i descarbonitzar la flota d’autobusos i modernitzar el metro.

Horaris per les festes

Tant el metro com la resta de serveis de transport públic estan pendents de l’aprovació de les noves restriccions per ajustar la seva oferta d’horaris durant les festes de Nadal. Tot i que inicialment s’havia previst ampliar l’oferta i la freqüència de pas a les hores punta per evitar aglomeracions, l’explosió de casos de la sisena onada ha obligat a tancar l’oci nocturn i reduir l’aforament de restaurants, teatres, gimnasos i cinemes.

Aquest dimarts hi va haver una gran indignació per les aglomeracions que es van crear a la L5 de metro després que una incidència tècnica provoqués retards de més de mitja hora. Molts usuaris van criticar TMB per no prendre mesures per evitar l’acumulació de gent a les andanes i als trens. “Aquest és el protocol de la sisena onada per protegir les treballadores?”, lamentava una usuària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa