Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busquen tres joves pels cartells despectius contra l’Alzheimer de Maragall
  • CA

Els Mossos d’Esquadra estan buscant tres joves com a presumptes autors dels cartells despectius sobre l’Alzheimer de Pasqual Maragall. Segons ha avançat La Vanguardia, els individus van ser captats per diverses càmeres de seguretat que es trobaven als voltants de les diferents seus d’ERC a Barcelona on van aparèixer aquests pòsters i ara els esforços s’estan centrant a provar d’identificar-los.

Els fets van tenir lloc a principis d’aquest mateix mes de febrer, quan diverses seus dels republicans a la capital catalana van aparèixer empaperades amb aquests cartells, que consistien en un muntatge d’imatges dels dos germans Maragall junts acompanyats de la frase “Fora l’Alzheimer de Barcelona”. En aquest sentit, cal recordar que Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona, pateix aquesta malaltia des de fa anys.

La policia catalana va obrir aleshores una investigació d’ofici sobre el fet i el cas està actualment en mans de la Unitat Central de Delictes d’Odi i de Discriminació. De moment s’han recollit imatges gravades per càmeres de les zones que mostren els tres individus a cara descoberta, i ara la policia treballa per identificar-los.

Denúncia formal i front comú dels partits

Per la seva banda, el líder d’ERC i candidat de la formació a les municipals, Ernest Maragall ja ha presentat una denúncia formal a títol personal als Mossos d’Esquadra per aquests cartells despectius, una acció que a la qual no va voler donar més repercussió. “Es denigren a si mateixos i, per tant, no els seguirem el joc, no en parlarem gaire més”, esclaria fa unes setmanes el cap de files republicà.

Maragall va rebre el suport de tots els candidats a l’alcaldia de Barcelona, que van fer front comú sense esquerdes per criticar l’acció. L’alcaldessa Ada Colau va qualificar la campanya de “menyspreable” i va demanar la seva retirada de la via pública; el candidat del PSC, Jaume Collboni, va condemnar “un atac repugnant”; i el líder de Junts i exbatlle barceloní, Xavier Trias, va manifestar el seu rebuig a una acció “carregada d’indignitat” que fa “fàstic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa