Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament obre investigació interna per l’agressió a membres d’un esplai

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit obrir una investigació interna per la polèmica actuació de la Guàrdia Urbana durant la celebració del 49è aniversari de l’esplai Santa Maria del Pi del barri Gòtic. Els fets van tenir lloc dissabte de matinada a la plaça Sant Josep Oriol, on s’estava fent un concert autoritzat que hauria acabat amb enfrontaments entre els agents i membres de l’entitat.

Des de l’esplai denuncien que els policies els van agredir mentre recollien el material desplegat durant aquesta activitat i que dues monitores del centre van acabar detingudes. L’entitat considera que l’actuació dels efectius va ser arbitrària i que es va exercir violència “sense cap motiu aparent”.

Segons la versió de la Guàrdia Urbana, van ser els organitzadors els que van “iniciar insults als agents i llançaments de llaunes” quan aquests van provar d’aturar la festa a les dues de la matinada, tenint en compte que oficialment només tenien permís per poder celebrar l’acte fins a dos quarts de dues. La policia es defensa argumentant que van intentar parlar amb tranquil·litat amb els monitors, però que un d’ells els va tornar a agredir. Davant els fets, diuen des de la policia, els agents van haver d’actuar per “donar seguretat a l’entorn”.

Un incident preocupant que “no pot repetir-se”

En aquest sentit, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha dit estar “molt preocupat” pel que va passar. “Tant jo com el meu equip estem en contacte amb les veïnes afectades, perquè ens preocupa el que hem vist”, ha afegit a través d’una publicació a les xarxes socials. En la mateixa línia s’ha expressat el regidor d’Educació, Pau Gonzàlez. “El que hem vist no pot repetir-se, per això s’ha obert investigació”, ha dit. Gonzàlez ha remarcat que els esplais i caus són “imprescindibles” per entendre els barris, educar els infants i teixir xarxa comunitària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa