Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un esplai de Barcelona denuncia agressions policials durant una celebració
  • CA

L’esplai del Pi, del barri Gòtic de Barcelona, ha denunciat l’agressió d’uns agents de la Guàrdia Urbana mentre recollien el material desplegat durant una activitat a la plaça del Pi durant la matinada de dissabte. Segons informa el mateix esplai en un comunicat, la policia va detenir dues monitores del centre, que ara estan sota custòdia policial. Els agents han identificat set persones més. L’esplai celebrava el seu 49è aniversari, un fet pel qual el mateix districte li ha atorgat recentment la medalla d’honor 2023 de Ciutat Vella.

Des de l’esplai denuncien una actuació que consideren arbitrària i en què es va exercir violència “sense cap motiu aparent”. Segons detallen en l’escrit, la Guàrdia Urbana “va aparèixer [durant la festa] per l’esplai sense dirigir-se a cap dels organitzadors presents”, i recorda que tenien permís fins a les 2 de la matinada per estar a la plaça del Pi. El comunicat defensa que “gairebé tot el material estava recollit” quan van aparèixer dos policies per identificar els responsables i amenaçar-los de dur-los a comissaria.

“Les companyes es van posar a gravar l’escena i en aquell moment es va produir la primera agressió”, relata l’escrit, que també critica que se’ls ruixés amb “gas pimentó a pocs metres de la cara” i que una monitora “va patir un atac d’ansietat” sense que fos traslladada a l’Hospital Clínic, com així diuen que els van indicar els agents desplegats.

La versió de la policia

Fonts municipals mantenen al TOT Barcelona que el permís era fins a les 01.30 hores i que els agents havien acordat una última cançó amb els organitzadors després de rebre queixes veïnals. També expliquen que el motiu pel qual es procedia a identificar els organitzadors era “per aixecar acta” i que, en aquell moment, un d’ells “va colpejar un agent per l’esquena”.

Segons la versió de la Guàrdia Urbana, van ser els organitzadors els que van “iniciar insults als agents i llançaments de llaunes”. La policia es defensa argumentant que van intentar parlar amb tranquil·litat amb els monitors, però que un d’ells els va tornar a agredir. Davant els fets, diuen des de la policia, els agents van haver d’actuar “per donar seguretat a l’entorn”.

Manifestació davant del districte

L’esplai ha convocat una concentració aquest divendres 26 de maig a dos quarts de sis de la tarda a la seu del Districte de Ciutat Vella. Des del centre, a més, demanen a la resta d’esplais que s’uneixin a la convocatòria i deixen clar que lluitaran “pel control i la defensa dels nostres espais, perquè creiem en una educació en el lleure transformadora”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 22, 2023 | 13:04
    Anònim maig 22, 2023 | 13:04
    Bona tarda, celebraven el 49è aniversari, no 29è!!! Tot el suport possible a l’Esplai del pi!!!???
  2. Icona del comentari de: Andreu Pallerols a maig 23, 2023 | 00:14
    Andreu Pallerols maig 23, 2023 | 00:14
    De acuerdo con la Guardia Urbana,hay personas que creen que pueden hacer lo que les da la gana y pasarse todas las normas por el forro. Ya vale !!!!
  3. Icona del comentari de: Andreu a maig 23, 2023 | 00:15
    Andreu maig 23, 2023 | 00:15
    De acuerdo con la Guardia Urbana,hay personas que creen que pueden hacer lo que les da la gana y pasarse todas las normas por el forro. Ya vale !!!!
  4. Icona del comentari de: Jaume R a maig 23, 2023 | 13:06
    Jaume R maig 23, 2023 | 13:06
    Los Esplais lo que les da la gana ni se pasan por ningún lugar las normas Hacen una labor importantísima en el barrio y en la sociedad. Las celebraciones se planean siempre, se solicitan permisos y se establecen comisiones de trabajo.... mil cosas que enseñan a la juventud que existen normas, y que las NORMAS son tanto para los ciudadanos como para las instituciones y cuerpos de seguridad. Apoyo total a las asociaciones juveniles que son el futuro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa