Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Submergir-se a la Costa Daurada: adrenalina, enoturisme i cultura en família
  • CA

Pren el nom del to daurat que el reflex del sol atorga a la sorra de les seves platges, però la Costa Daurada és molt més que mar i sol. És un espai natural de gran bellesa i interès ple de d’atractius que van des de l’art, la història, els monuments, la natura, l’esport, la gastronomia i els allotjaments de qualitat. Tot plegat, amb una oferta pensada perquè les famílies en puguin gaudir en qualsevol època de l’any. Però, i malgrat que les altes temperatures ens podrien empènyer a la platja, us proposem una ruta que combina diversió i cultura, el llegat medieval de la zona, la tradició del vermut i el modernisme, sense oblidar la descàrrega d’adrenalina de Port Aventura. Qui pot dir que no a una immersió de dos dies a la Costa Daurada?

La ruta comença fent nit a l’Hotel gastronòmic Gran Claustre, un establiment de 4 estrelles que acull un edifici del segle XVIII a la vila medieval d’Altafulla. Aquest hotel-monument, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, és a tocar de la platja i ofereix una experiència gastronòmica de primer nivell al seu restaurant gastronòmic Bruixes de Burriac. I la vostra habitació serà única: cadascuna de les seves 39 habitacions és diferent i decorada personalment. Descanseu i agafeu forces, que comença la ruta amb descàrrega d’adrenalina!

·       Un espai del Gaudí Centre, que ens endinsa en la ment creativa d’aquest geni I Agència Catalana de Turisme
 

Dia 1: Portaventura Park de Salou, ruta del vermut a Reus i ruta Gaudí& Reus

Portaventura Park de Salou, el parc d’atraccions temàtic pioner a l’Estat, està situat molt a prop d’Altafulla. Tant si ja l’heu visitat alguna vegada com si sou novells, gaudireu d’emocions fortes en família pujant al Dragon Khan, una muntanya russa amb 8 loopings i una velocitat de 110 km/h, o el Shambhala, una de les més altes d’Europa, de 76 metres d’altura i amb la caiguda més llarga. Però també veureu espectacles i els més petits tenen una oferta tematitzada d’atraccions que faran les seves delícies. Impossible avorrir-se i impossible no descarregar tensions i emocions! I si t’agrada la velocitat, no deixis d’entrar al Ferrari Land, on trobaràs l’accelerador vertical més alt i ràpid d’Europa i una muntanya russa que simula la conducció d’un dels cotxes més emblemàtics de l’asfalt.

A la tarda ens dirigirem cap a Reus, a 15 minuts de Salou, on ens espera una ruta del vermut, la beguda per excel·lència d’aquesta ciutat, que de fet, està considerada la capital del vermut a Catalunya per la seva concentració de fàbriques productores i per haver estat un dels majors centres de producció d’aiguardent del segle XVIII, juntament amb Londres i París. La fil·loxera, que va destruir les vinyes, va obligar les fàbriques a mutar la seva producció, i així va especialitzar-se Reus en el vermut. La ruta organitzada per Reus Promoció dura dues hores i inclou un tast de vermut Miró, Rofes i Cori, maridat amb tapes. Coneixereu l’Antiga Fàbrica de Vermuts Rofes, l’empresa productora Vermut Miró i el Museu del Vermut.

Reus és sinònim de modernisme. No podeu marxar de la ciutat sense descobrir els seus edificis modernistes. La Casa Navàs i l’Institut Pere Mata, projectats per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, formen part de la Ruta Modernista.

L’Institut Pere Mata, projectat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, forma part de la ruta modernista I Agència Catalana de Turisme

Una altra proposta que us permetrà treure el màxim partit cultural a la visita és la ruta Gaudí&Reus. Submergiu-vos en la infantesa i la joventut d’Antoni Gaudí i descobriu racons de la vila natal de l’arquitecte que han format part de la seva vida fins que va marxar a Barcelona als 16 anys. Per exemple, la casa natal de Gaudí o l’església prioral de Sant Pere, on va ser batejat, l’escola on va estudiar i el Santuari de Misericòrdia. El recorregut de la ruta acaba al Gaudí Centre, que ofereix una immersió en els secrets de la seva arquitectura a través de maquetes interactives, objectes personals i audiovisuals.

Dia 2: El Montblanc medieval, karts al Vendrell i visita al Bosc Pintat de Poblet

Després d’un dia d’alt voltatge, dormim a Altafulla i recarreguem bateries per a la segona jornada, que començarà a Montblanc. Allà farem la ruta Montblanc Monumental, organitzada per la Ruta del Cister. Una hora i mitja per carrers i places de la vila per conèixer amb guia expert el llegat medieval d’aquesta vila, el màxim exponent del qual és l’església de Santa Maria, un edifici gòtic del segle XIV conegut popularment com la catedral de muntanya.

·       El Bosc Pintat de Poblet, vora el barranc de Castellfollit I Agència Catalana de Turisme

Explica la llegenda que Sant Jordi, patró de Catalunya, va matar el drac a la muralla de Montblanc. Podreu veure també la torre de Pere III i un tram del pas de ronda que arriba a la torre-portal de Sant Jordi. El recorregut finalitza amb una degustació enogastronòmica de productes de proximitat i un tast de dos vins de la DO Conca de Barberà.

Què podeu fer perquè les criatures gaudeixin d’una aventura pensada per a ells? Doncs us traslladeu al Kàrting Club Vendrell perquè facin una competició de karts. El Mini Gran Premi de SuperKarts és un format de 10 voltes on podeu córrer en família o amb altres infants. Després arrodoniu el dia amb una passejada en família pel Vendrell, vila natal de Pau Casals, un dels millors violoncel·listes del segle XX.

Si encara teniu energia, una darrera proposta que us agradarà a tots: caçar bolets als Bosc Pintat de Poblet. Entre alzines, roures i pi roig es pot realitzar un itinerari micològic ben curiós.Haureu de trobar 6 bolets dibuixats als arbres. S’ha de trobar la perspectiva adequada per contemplar els bolets sencers pintats a trossos en diferents arbres. L’activitat té una durada prevista d’una hora. Si podeu allargar una mica més, encara tindreu temps d’acomiadar-vos de la Costa Daurada des de la terrassa amb jacuzzi de l’Hotel Gran Claustre mentre es pon aquest sol daurat.

Els enllaços per no perdre’t detall de la ruta:

Ruta Aventura familiar a Costa Daurada

Experimenta Catalunya en 40 propostes

Amb la col·laboració de:

Més notícies
Ruta de les Muscleres en caiac, organitzada per l'Estació Nàutica de la Ràpita-Delta de l'Ebre | Agència Catalana de Turisme
El Delta de l’Ebre, un espectacle natural de platges, arrossars i llacunes
Notícia: El Delta de l’Ebre, un espectacle natural de platges, arrossars i llacunes
Comparteix
Et convidem a fer una escapada de dos dies per descobrir la màgia del Delta amb activitats, visites guiades i tastos
Claustre de la Seu Vella, la Catedral de Lleida | Agència Catalana de Turisme
Patrimoni i natura seguint el Camí de Sant Jaume a les Terres de Lleida
Notícia: Patrimoni i natura seguint el Camí de Sant Jaume a les Terres de Lleida
Comparteix
Et convidem a fer una escapada de dos dies per descobrir el llegat de les Terres de Lleida amb activitats, visites guiades i tastos
‘Brunch’ entre vinyes als Cellers Abadal de la DO Pla de Bages. Agència Catalana de Turisme
Dels Pirineus al cor de Catalunya: gastronomia, natura i esport
Notícia: Dels Pirineus al cor de Catalunya: gastronomia, natura i esport
Comparteix
Dos dies per gaudir d’activitats a l’aire lliure i de l’oferta enoturística de l’interior de Catalunya, a una hora de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa