Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Delta de l’Ebre, un espectacle natural de platges, arrossars i llacunes
  • CA

El Delta de l’Ebre ofereix un espectacle natural impressionant tenyit de platges verges, arrossars i llacunes. Et proposem viure de ben a prop els plaers d’aquest territori en una ruta combinada de dos dies.

Viatgem doncs fins a la Reserva Natural del Delta de l’Ebre, situada aproximadament a dues hores de Barcelona. És un hàbitat singular perquè el mar i l’aigua dolça es fonen, i això ens regala una gastronomia marinera única. Perquè a les Terres de l’Ebre la naturalesa i la naturalitat són la clau. Seran dos dies plens d’activitats, visites guiades, excursions o tastos per fer una experiència única i inoblidable.

L’estada inclourà dues nits al Càmping Eucaliptus d’Amposta, una ruta de les muscleres amb tast i dinar al restaurant Can Batiste de la Ràpita, una visita guiada al Centre d’Interpretació MónNatura d’Amposta i una demostració de pesca amb perxa; i una observació d’ocells i banys de bosc. Agafa aire que comencem!

Un allotjament en ple cor del Delta

El primer que ens cal saber és que el Delta de l’Ebre es pot visitar en qualsevol època de l’any. Si bé és cert que és durant la primavera quan podrem gaudir del paisatge en la seva màxima esplendor, també és una bona opció per gaudir-ne a l’estiu gràcies a les seves platges verges o a la tardor, la millor època per observar els ocells. És la zona humida més gran de Catalunya, i a més, un dels millors llocs d’Europa per observar ocells.

El lloc escollit per descansar a les nits és el Càmping Eucaliptus d’Amposta. És un allotjament que es troba en ple Parc Natural del Delta de l’Ebre, en un entorn verge i tranquil, i que compta amb sis quilòmetres plens de dunes, arrossars i, com no, de boscos d’eucaliptus. Res millor que per captar tota l’essència d’aquest espectacle natural que un bungalou amb porxo-terrassa, i amb unes vistes impressionats de la platja de l’Eucaliptus. A tocar, també hi tenim la llacuna de la Tancada, coneguda per ser el refugi dels flamencs, entre d’altres. O la platja del Trabucador, una llengua de sorra de 6,5 quilòmetres de longitud que s’endinsa cap al mar fins a la Punta de la Banya.

Ruta de les Muscleres dels Alfacs | Agència Catalana de Turisme
Ruta de les Muscleres dels Alfacs | Agència Catalana de Turisme

Dia 1: Les muscleres, excursió i gastronomia

De bon matí serà el moment de desplaçar-se fins a la Ràpita. L’objectiu és fer un recorregut amb tast inclòs a les muscleres. Estació Nàutica de la Ràpita és l’entitat organitzadora d’aquesta sortida, d’unes dues hores de durada. Amb l’ajuda d’una golondrina se’ns conduirà més enllà del port cap a la badia dels Alfacs. Durant el passeig amb la llanxa, podràs observar les salines de la Trinitat. I cap al lluny, reconeixerem la silueta de la Serra del Montsià, que constitueix un dels més grans miradors naturals del Delta gràcies a cims com La Foradada, a 700 metres d’altitud.

Al Musclarium, on es troben les plataformes de fusta on es cultiven els musclos i les ostres, un aqüicultor ens explicarà tots els secrets d’aquest art. No podrem marxar de les muscleres sense abans gaudir d’un tast d’aquests mol·luscos acompanyat d’una copa de vi o cava.

Amb la gana ja oberta, és el millor moment per anar a dinar. Us proposem reservar taula a Can Batiste, un hotel restaurant que fa gala de la millor cuina tradicional marinera de la Ràpita, amb receptes tradicionals del Delta per llepar-se’n els dits. Un producte fresc i de proximitat, vingut de la mateixa llotja rapitenca. I és que la gastronomia del Delta ens permet assaborir mariscos i peixos, arrossos artesans -com el Delta de l’Ebre, amb Denominació d’Origen Protegida-, verdures i hortalisses de la zona, i amanir-ho tot amb olis verges d’oliva com els de la Serra del Montsià. Dues recomanacions: no et perdis l’arròs negre amb crustacis i el braç de pop a la brasa.

Amb la panxa plena el millor és acostar-se fins al centre d’interpretació MónNatura Delta. Aquest centre de la Fundació Catalunya-La Pedrera, promou els valors naturals i tradicionals de la zona. Per copsar millor tota la riquesa de la desembocadura del riu Ebre a la Costa Daurada comptarem amb l’ajuda d’un guia que ens conduirà per la llacuna de la Tancada i les salines típiques de la zona. A l’embarcador hi trobarem les pontones, les barques de perxar típiques del Delta de l’Ebre, i a més de veure-les hi podrem pujar i experimentar la navegació en aigües poc profundes. A més, un pescador ens ensenyarà com usen la perxa, un bastó de fusta de 3 metres de llarg, amb el qual fan avançar i girar l’embarcació a través dels canals i llacunes.

I de camí de tornada al càmping, no deixis passar l’oportunitat de fer una passejada per la platja de l’Eucaliptus, un entorn verge i de sorra fina.

Demostració de pesca amb perxa a MónNatura Delta a Amposta | Agència Catalana de Turisme
Demostració de pesca amb perxa a MónNatura Delta a Amposta | Agència Catalana de Turisme

Dia 2: Observar ocells i abraçar-se al bosc

El segon dia no serà menys apassionant. Ens espera una de les activitats estrella del Delta de l’Ebre: l’observació dels ocells als Ullals de Baltasar. Els experts aconsellen visitar-lo durant la primavera o la tardor, ja que els ocells aprofiten que el clima és més agradable i els arrossars estan plens d’aigua per deixar-se veure. Rutes de Muntanya et proposa una experiència de 4 hores en aquesta zona de canals naturals d’aigua dolça a Amposta. Un lloc ideal per observar més de 300 espècies d’ocells que hi viuen o visiten el Delta, des de flamencs a garses.

Però la jornada encara ens depara una sorpresa més. Abans de dir adéu al Delta, et proposem un bany de bosc. Així s’anomena l’activitat organitzada per Ports Experience, amb la qual et conduiran fins al Parc Natural dels Ports, a tocar de Tortosa, i que no només serà un plaer per la vista sinó també una cura per l’ànima. Amb l’ajuda d’un guia podràs experimentar la grandesa i majestuositat dels boscos. Una connexió profunda i renovada motivada amb les “abraçades” als arbres o amb l’acampada en plena naturalesa, amb la qual ajudarem a reforçar el nostre sistema immunològic.

Observació d’aus a la Llacuna del Garxal, al Parc Natural del Delta de l’Ebre | Agència Catalana de Turisme
Observació d’aus a la Llacuna del Garxal, al Parc Natural del Delta de l’Ebre | Agència Catalana de Turisme

*Aquesta ruta forma part dels itineraris organitzats per l’Agència Catalana de Turisme, que pots trobar més detallats a la seva pàgina web. A més d’aquesta hi podràs trobar una quarantena d’escapades on la diversitat és la clau, i on es pot recórrer des dels Pirineus de Catalunya fins a les Terres de l’Ebre. A més, l’oferta d’allotjaments també és molt variada i adaptada a totes les butxaques: tant pots dormir en hotels de 5 estrelles com en càmpings, passant per hotels gastronòmics. I fins i tot, s’ofereix opcions més recents com el glamping, una modalitat d’acampada que combina luxe, turisme i aventura.

Els enllaços per no perdre’t detall de la ruta:

Càmping Eucaliptus d’Amposta

Estació Nàutica de la Ràpita

Restaurant Can Batiste

Centre d’interpretació MónNatura Delta

Rutes de Muntanya

Ports Experience

Amb la col·laboració de:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa