Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dels Pirineus al cor de Catalunya: gastronomia, natura i esport
  • CA

Aire lliure, natura, esport i gastronomia fan un maridatge insuperable. Com insuperables són els paisatges i les experiències que pots viure en només dos dies fent una ruta que arrenca als Pirineus de Catalunya i desemboca en els millors paisatges de Barcelona. Una escapada al cor de Catalunya que us endinsarà en el seu entorn natural amb les barraques de pedra seca – incloses a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial per a la UNESCO l’any 2018-, unes vinyes que fan un vi excepcional de la DO Pla de Bages i les muntanyes singulars de Montserrat i el Pedraforca.

Dos dies per desconnectar i a només una hora de Barcelona, aprofitant les bones temperatures que encara ens oferirà la tardor i que podràs fer també a l’hivern.

L’aventura comença a Berga, als Pirineus de Catalunya. La tria no és a l’atzar. És una destinació de Turisme Familiar per l’Agència Catalana de Turisme, amb la Serra de Queralt, un enclavament ideal per practicar senderisme, BTT o parapent, com a rerefons. I també fareu una incursió al Parc Natural del Cadi Moixeró amb la peculiar forma de forca del Pedraforca, el paradís dels excursionistes.

Per escalfar motors i començar el dia amb energia podeu dormir a Berga Resort un concepte de càmping i centre esportiu totalment innovador que combina l’oferta de la pràctica esportiva i les activitats a l’aire lliure amb el relax al seu centre ludicotermal de 3 estrelles. Bungalous amb porxo i jardí per fer un bon esmorza amb vistes al Pedraforca. Res millor per arrencar la ruta de 2 dies?

Ruta Roques del Rei a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Agència Catalana de Turisme

Dia 1: Cicloturisme i degustació d’embotits i vins ecològics

Sortim des de Berga cap a Vic, a 40 minuts. Allà comencem amb una experiència E-bike. Organitzada per Catalonia Bike Tours, aquesta sortida amb bicicleta ve acompanyada d’un brunch i un tast d’embotits de Vic. El recorregut discorre per tranquil·les carreteres rurals de la Plana de Vic, dura 5 hores i no té gaire dificultat. Gaudiu molt dels paisatges i del tast gastronòmic, que us el mereixereu!

I què veureu en aquest itinerari rodat? Fareu cap a Manlleu amb bicicleta elèctrica i acompanyats per un guia, tot seguint el curs del riu Ter. A Manlleu aparcareu les bicis per fer una visita guiada privada al Museu del Ter, on descobrireu la història de la industrialització de la zona el segle XIX. Allà descobrireu també com funciona una de les turbines hidràuliques més antigues de Catalunya.

Pedalant, pedalant en direcció a Vic de tornada fareu parada a Folgueroles, poble natal del poeta català Jacint Verdaguer. I ara sí, gaudireu d’un brunch a base d’embotits de la zona acompanyats de coca amb tomàquet i una copa de cava. Però això no és tot, la ruta acaba amb una última parada a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Aquest entorn natural protegit compta amb una exuberant vegetació i el pantà de Sau.

Després d’un descans, tornem a arrencar motors en direcció a Manresa, a només 30 minuts en cotxes des de Vic. Allà us espera una visita al Centre de l’Aigua de Can Font, que organitza el Parc de la Séquia. Aquesta antiga masia situada en un alzinar us ofereix dues exposicions permanents sobre la importància de l’aigua a la ciutat i el seu ús racional. No us perdeu el muntatge audiovisual Els sons de l’aigua, a l’ermita de la masia.

S’acosta la tarda i és hora de tastar vins. Què us sembla una visita privada exprés al celler Oller del Mas, de la DO Pla de Bages? En una gran finca de 400 hectàrees se situa la masia fortificada amb 1.000 anys d’història que acull el celler. Durant 45 minuts recorrereu les seves vinyes de producció ecològica entre barraques de pedra seca. També descobrireu un pou de gel i un antic forn d’olles, que va donar origen al nom del celler. I què tastareu? Dos vins ecològics amb vistes a la muntanya de Montserrat.

Oller_del_Mas_3 copy_ACT
Exterior del celler Oller del Mas amb vistes a la muntanya de Montserrat. Agència Catalana de Turisme

Dia 2: Aventura als arbres i brunch entre vinyes 

La segona jornada de la ruta comença molt a prop de Vic. És el moment de viure aventures a la natura visitant el parc Anigami Experiències, on podreu triar entre 20 activitats com l’escalada, les tirolines, les carreres d’orientació i els ponts aeris. I si aneu amb canalla, podran practicar el tir amb arc i llançar-se per un tobogan inflable gegant. Ara bé, heu de tenir en compte que durant l’hivern el parc Anigami Experiències està tancat.

I de l’aventura a la natura a l’ecoturisme, perquè la següent parada és als Cellers Abadal a Avinyó, de la DO Pla de Bages. Què us sembla un brunch entre vinyes i natura després d’un itinerari guiat per la masia del segle XII, pel celler, les barraques de pedra seca i la sala de botes? I no podia faltar la visita al museu del vi de la finca, amb estris de més de tres-cents anys d’antiguitat, i una col·lecció d’antics carruatges i vehicles de transport. A taula hi trobareu productes de la zona, maridat amb vins elaborats amb la varietat de raïm picapoll, autòctona de la DO Pla de Bages.

De tornada a l’hotel, podeu aprofitar per passejar pels voltants i gaudir de les impressionants vistes al Parc Natural del Cadi Moixeró. Dos dies intensos en què haureu viatjat dels Pirineus al cor de Catalunya i us haureu empeltat de natura, esport, gastronomia i història d’un patrimoni cultural i arquitectònic únics.

Els enllaços per no perdre’t detall de la ruta:

Ruta Enoturisme a plens pulmons a Paisatges de Barcelona

Experimenta Catalunya en 40 propostes

Amb la col·laboració de:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa