La zona zero del coronavirus: el laboratori on s’analitzen les proves

El TOT Barcelona accedeix a un dels espais on s'estudien les mostres per saber si són casos positius

El laboratori clínic de l’hospital Vall d’Hebron, a tocar d’urgències, és una de les zones zero del coronavirus a Catalunya. Allà arriben centenars de proves de possibles contagis de Covid-19 i allà s’analitzen per comprovar si són casos positius o negatius. En la primera planta del laboratori estan els especialistes que reben mostres de tota mena: orina, saliva, sang… I un espai especial al fons de la planta està reservat per a l’estudi de possibles casos de coronavirus.

Un home vestit amb una protecció integral de color blau és l’encarregat d’introduir les mostres en una màquina per saber si la prova dona positiu. Està situat al fons d’una sala diàfana amb taules i ordinadors on desenes de professionals de Vall d’Hebron treballen. L’espai dedicat al coronavirus està al costat de la sortida d’emergència, segons ha pogut veure el TOT Barcelona.

L’hospital és un dels encarregats d’estudiar les proves de possible contagis. En concret, el Vall d’Hebron rep mostres dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de Barcelona i localitats com Cerdanyola. Al costat de la màquina que controla l’home vestit amb proteccions de color blau hi ha capses grogues on es transporten les mostres. Cada capsa té el nom de l’origen, com ara CAP Nou Barris. 

La quantitat de proves que arriben al laboratori de l’hospital és incomptable. “Moltíssimes, moltíssimes”, diu un especialista que hi treballa. A més, al mateix laboratori s’analitzen mostres per possibles contagis de malalties de transmissió sexual, per exemple. 

Diverses màquines per analitzar mostres

Les proves arriben a dues plantes del laboratori. Una d’elles, la vist per aquest diari, compta amb una màquina que estudia les mostres una per una. La planta superior, però, té una màquina que analitza proves a un ritme major. Fonts oficials de l’hospital expliquen que tenen diversos mètodes per analitzar les mostres que reben i que totes funcionen de forma similar.

Tot i així, una treballadora detalla que la màquina situada a la planta superior del laboratori clínic pot fer fins a 90 proves alhora per comprovar si són positives o no en coronavirus. 

Més informació

Nou comentari