Tres contagis de coronavirus confirmats a TMB i 68 casos amb possibles símptomes

Hi ha 145 persones més de la plantilla en quarantena sense simptomatologia

Tres treballadors de TMB són els casos confirmats de coronavirus a la plantilla de la companyia de transports públics, segons dades de TMB, que subratlla que es tracta del 0,04% del personal.

Tot i que només hi ha tres confirmacions, hi ha 145 treballadors  (1,75% de la plantilla) en quarantena com a contactes de persones diagnosticades però, de moment, sense cap simptomatologia. I n’hi ha 68 més (0,82% de la plantilla) que sí que tenen símptomes de possible coronavirus. Un 8,78% de la plantilla és a casa amb permís retribuït perquè és d’algun grup de risc,  om ara persones que tenen historial de malalties cardíaques o respiratòries i dones embarassades o que estan alletant.

Segons el sindicat CGT, que avui s’ha reunit –per videoconferència– amb representants de la direcció, se’ls ha comunicat que TMB ha incorporat màquines desinfectants d’ozó per a les instal·lacions, l’última mesura de precaució presa. El subministrament de desinfectants està garantit però, en canvi, el sindicat es queixa que el ministeri de Sanitat ha ordenat que totes les mascaretes disponibles vagin al personal sanitari i, per tant, no n’hi haurà per a la plantilla de TMB. 

La CGT recorda que, des d’avui, el servei s’ha reduït a un 52% i que “TMB està autoritzada a prestar un servei d’entre el 40 i el 60%”, de manera que s’anirà adaptant a la demanda.​

Més informació

Nou comentari