Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les xarxes recorden en ‘Juanito’ de la Boqueria
  • CA

Matí trist a la Boqueria de Barcelona. Tal com ha explicat el TOT Barcelona, Joan Bayén ha mort aquest dimarts amb 89 anys per causes naturals. Bayén, a qui tothom del mercat coneixia com a ‘Juanito’, deixa un record inesborrable després d’haver estat 75 anys darrere de la barra del mític bar. Nombrosos clients, veïns i entitats de tot Barcelona han reaccionat a la notícia amb missatges d’agraïment cap a la seva figura i recordant el seu llegat.

“Barcelona perd un referent”

Una de les primeres persones a reaccionar ha estat la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín. “Un dia trist per Barcelona”, ha dit en una piulada en què ha recordat “la seva simpatia, capacitat de treball i amor per la Boqueria”. Poc després ha estat el líder dels socialistes a Barcelona, Jaume Collboni, qui ha detallat que la ciutat “perd un autèntic referent” i un “emblema de moltes generacions”. “El recordarem sempre per la capacitat de treball i el seu caràcter afable i extravertit”, ha afegit.

Pocs minuts més tard, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha reaccionat a través del seu compte d’Instagram, recordant el seu “somriure, carisma i amabilitat”. També Ernest Maragall, líder d’ERC a Barcelona, ha mostrat el seu condol per la pèrdua d’en Juanito. “N’era l’ànima, el referent, el símbol, i un dels històrics del mercat i de Ciutat Vella”, ha explicat. Per la seva part, l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, ha assegurat que “la seva feina, dedicació i il·lusió ha deixat un llegat de referència que perdurarà en el temps”. Daniel Siera (PP), Eva Parera (PP) i Nico Ortiz (Cs), també ha lamentat la mort de Joan Bayén.

“Agraït pel bon tracte i l’energia”

Des del Mercat de la Boqueria li han destacat “el teu somriure etern i la teva dedicació i amor al mercat”. També els clients, com el periodista Toni Vall, han recordat la seva figura, agraint “els plats, els riures, el bon tracte, l’energia i l’alegria”. El mític compte de Twitter “El Boig de Can Fanga” ha afegit que no vol fer cap comentari del traspàs del negoci, sinó simplement “recordar quan feia campana de la universitat a finals del 90 per anar a esmorzar tot sol a la seva barra”.

El RCD Espanyol també ha recordat Joan Bayén, soci 543 del club i un il·lustre perico que lluïa els colors darrere de la barra. “Un gran perico i l’ànima del Bar Pinotxo de la Boqueria de Barcelona”, ha recordat l’entitat blanc-i-blava a les seves xarxes socials. Una mostra de condol més que no serà tampoc l’única durant el dia d’avui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa