Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La web de l’Hospital Clínic cau durant dues hores

La web de l’Hospital Clínic ha caigut durant unes dues hores aquesta tarda. Fonts de l’hospital han explicat a Europa Press que el portal ha deixat de funcionar cap a les 15 hores, però que ja s’ha pogut restablir el normal funcionament. En tot cas, segons aquestes informacions, l’hospital no hauria patit cap contratemps “de gravetat” per aquesta caiguda.

El mateix dia de la publicació de les dades

Poques hores abans, l’hospital ha confirmat un altre fet encara més preocupant. L’empresa de pirates RansomHouse, la mateixa que va perpetrar el ciberatac del passat 5 de març, ha posat a la venda “una petita part” de les dades robades. Aquestes dades contenen informació tant dels pacients de l’hospital com dels professionals que hi treballen i no suposen ni l’1% del total de contingut robat. Per això, des del Clínic no descarten que puguin aparèixer noves filtracions en un futur.

El cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, Ramon Chacón, ha reconegut aquest migdia que les dades ja formen part del mercat negre d’internet i que això complica la filtració. Chacón ha assegurat que un cop la informació ha arribat a la ‘darkweb’, on no està indexada, és impossible eliminar-la, però ha recordat que s’han penjat fruit d’un delicte i que descarregar-les també ho és.

Atenció amb les estafes

En la mateixa roda de premsa en què s’ha valorat l’estat de la investigació, el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, que ha demanat prudència als pacients del Clínic i que comprovin, abans de no fer res, la procedència dels missatges que puguin rebre en nom de l’equipament sanitari. En aquest sentit, ha recordat que els delinqüents podrien intentar estafar les víctimes en les pròximes setmanes. Roy ha admès que hi ha un alt risc que les persones afectades rebin comunicacions escrites o d’altre tipus dels ciberdelinqüents. Des de l’hospital recorden que no enviaran cap missatge en què s’hagi de clicar un enllaç i demanen estar alerta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa