Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
29 vols cancel·lats per al segon dia de vaga de Vueling
  • CA

La vaga dels tripulants de cabina de Vueling continua. Durant el segon dia de vaga, l’aerolínia ha cancel·lat 29 vols que havien de sortir aquest divendres de l’aeroport del Prat. L’aturada l’ha convocat el sindicat Stalva i l’objectiu és demanar un augment salarial del 13,4 % per fer front a la inflació.

La cancel·lació dels 29 vols significa que aquest divendres arribaran o marxaran del Prat 140 vols en comptes dels 169 programats. És a dir, es faran el 83 % dels trajectes. A tot l’Estat han tingut lloc un total de 62 cancel·lacions i el Prat concentra el 46 %.

Vueling ha donat alternativa al 85 % dels passatgers afectats per la vaga

Pel que fa als passatgers, la companyia ha aconseguit que el 85 % dels afectats s’hagin reubicat en altres vols, se’ls hi demani un abonament o un reemborsament. El 15 % restant “encara està pendent d’escollir l’opció que més li convé”, ha dit la companyia. Per part seva, el Ministeri de Transports ha decretat uns serveis mínims que arribaran fins al 72 % per al mes de novembre, del 71% per al desembre i gener, i del 74% per Nadal.

La vaga va començar el passat dimarts, quan es van haver de cancel·lar 25 vols, i es repetirà tots els divendres, diumenges i dilluns fins al 31 de gener. També es preveu que es faci en festius claus durant les vacances de Nadal, com els dies 6, 8, 24 i 31 de desembre i el 5 de gener del 2023. Pel que fa als dies de vaga que encara han de venir, Vueling espera poder oferir el 90 % dels serveis i que, així, menys passatgers vegin alterats els seus viatges.

No sembla que, de moment, les negociacions entre l’aerolínia i Stavla arribin a bon port. Segons Vueling, els augments de salari que es demanen són “inviables” i suposarien “pèrdua de competitivitat i viabilitat futura” de l’empresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa