Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vueling cancel·la 25 vols previstos per demà a l’aeroport del Prat
  • CA

El sindicat Stavla ha convocat una vaga dels tripulants de cabina per acabar l’any. L’aturada començarà demà i podria allargar-se fins al 31 de gener de 2023. Aquest fet afectarà diferents vols d’avió i, conseqüentment, l’activitat d’alguns aeroports. A Barcelona, de moment, Vueling ha anunciat la cancel·lació de 25 vols previstos per dimarts vinent.

La companyia espanyola confirma, així, que aquest dimarts només operaran el 84% dels vols programats per la companyia al Prat. En total, havien de sortir 156 avions de l’operadora, però només ho faran 131. Això vol dir que gairebé 2 de cada 10 vols de Vueling programats per dimarts no arribaran a enlairar-se.

Serveis mínims propers al 70%

El ministeri de Transports espanyol ha decretat uns serveis mínims del 72% per a les rutes internacionals durant el mes de novembre, del 71% per desembre i gener i del 74% durant els dies de Nadal. A l’estat espanyol protegiran el 54% dels vols que compten amb rutes alternatives -tren o bus- de més de cinc hores.

Vueling i els sindicats mantenen posicions molt allunyades

En total, segons càlculs del ministeri de Transports, uns 2.225 treballadors estan cridats a la vaga. Entre altres coses, reclamen un augment dels sous del 12,4% per compensar la inflació i un nou conveni col·lectiu amb Vueling.

D’altra banda, l’aerolínia defensa que estan negociant el quart conveni col·lectiu amb els tripulants de cabina. Per aquest motiu, Vueling ha instat Stavla a fer marxa enrere i apostar “pel diàleg davant la confrontació social”. La companyia, doncs, afirma tenir “màxima voluntat de continuar avançant per arribar a acords que combinin les necessitats de tots”.

Amenaça de vaga indefinida

En canvi, el sindicat sembla lluny d’aturar les protestes. En un comunicat emès fa unes setmanes, els treballadors van anunciar que, si res canvia, convocaran una vaga “de manera indefinida”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aquestes a octubre 31, 2022 | 21:18
    Aquestes octubre 31, 2022 | 21:18
    empreses ejspanyoles com vueling, renfe. Etc... aneualamerda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa