Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La visita de Felip VI posa a prova la mobilització independentista als carrers
  • CA

Felip VI torna per quarta vegada a Barcelona en els últims quatre mesos, la primera després d’una Diada amb molts menys assistents que altres anys, però que tot i així va congregar a desenes de milers de persones. La visita del rei espanyol, que ve a inaugurar l’Automobile Barcelona, servirà per posar a prova la mobilització independentista als carrers, que entre la pandèmia i les divisions internes s’ha desinflat en els últims dos anys. L’únic element d’incertesa és si la detenció de Puigdemont a Sardenya esperonarà l’assistència de manifestants, tot i que un dijous feiner al migdia no és el millor dia.

Com ja és habitual, “Catalunya no té rei!” serà la proclama de la manifestació que han convocat per l’ANC, Òmnium i els CDR a les 13.30 a plaça Espanya. L’arribada de Felip VI a Barcelona serà la vigília de l’1-O, una efemèride que els organitzadors de l’Automobile han volgut esquivar i per això han avançat un dia la inauguració del saló, que des de sempre s’havia fet un divendres, el dia abans d’obrir la Fira de Barcelona als visitants.

Ja no hi ha boicot

“El rei de la repressió i la corrupció ve el dia abans de l’1-O”, retreuen des de l’Assemblea, que crida els barcelonins a recordar al monarca que “no és benvingut a Catalunya”. En aquesta ocasió, el rei visitarà la capital catalana amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i serà rebut pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ja que el president de la Generelitat, Pere Aragonès, va excusar la seva assistència.

Tot i això, el Govern ha deixat enrere el boicot institucional a Felip VI després de les crítiques rebudes per l’absència de representants de la Generalitat durant la visita a la planta de Seat a Martorell del passat mes de març. Aragonès ja ha coincidit amb el monarca espanyol a la reunió anual del Cercle d’Economia i al Mobile World Congress (MWC), però aquesta vegada ha declinat anar a l’Automobile perquè està enmig del debat de política general del Parlament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 30, 2021 | 10:22
    Doctor Strangelove setembre 30, 2021 | 10:22
    Perdona, la mobilització de vells xarucs, ninis i ganduls! Doc.
    • Icona del comentari de: jm a setembre 30, 2021 | 12:05
      jm setembre 30, 2021 | 12:05
      Sap com els diuen als que son de Tabarnia...Taberneros
  2. Icona del comentari de: Pepe a setembre 30, 2021 | 13:13
    Pepe setembre 30, 2021 | 13:13
    Tornen a condemnar Sarkozy, "un exemple a seguir", segons Casado, clar!
  3. Icona del comentari de: Vaya trupe. a setembre 30, 2021 | 13:41
    Vaya trupe. setembre 30, 2021 | 13:41
    Que pasa, que los indepes de las organizaciones criminales como, CDR, l’ANC i Òmnium representan a todos los Catalanes?, iros a cagar ala via vividores, que sois una minoria a ver si os entra en ese cerebro reducido que teneis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa