Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida a manifestar-se contra la visita del rei la vigília de l’1-O
  • CA

Nova protesta contra el retorn del rei d’Espanya a Catalunya, aquest cop la vigília de l’1-O. L’Assemblea Nacional ha convocat a través de les xarxes socials a manifestar-se a la plaça Espanya el proper dijous a les 13.30, coincidint amb la visita de Felip VI a Barcelona per inaugurar el Saló de l’Automòbil, l’Automobile.

“El rei de la repressió i la corrupció ve el dia abans de l’1-O”, retreu l’Assemblea en el missatge en què crida a protestar per expressar al monarca que “no és benvingut a Catalunya”. Omnium Cultural també ha donat suport a la concentració.

Com en els seus anteriors viatges a Barcelona, coincidint amb la inauguració del Mobile World Congress i amb el lliurament dels premis Princesa de Girona, el rei no se salvarà d’una protesta. En tot cas, la participació del rei a l’Automobile s’ha avançat un dia per no fer-la coincidir amb l’1 d’octubre, que coincideix amb el quart aniversari del referèndum de la independència i les càrregues policials per intentar desbaratar-lo, que Felip VI va defensar en el discurs que va pronunciar el 3 d’octubre de 2017.

Un fort desplegament dels Mossos d’Esquadra va impedir que els manifestants s’apropessin als actes que el cap d’estat espanyol va presidir a Barcelona a principis de l’estiu passat. Tots dos van ser també aleshores a Montjuïc, on el rei tornarà acompanyat del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avançat que no hi acudirà aquest cop perquè coincideix amb el Debat de Política General al Parlament. El conseller d’Empresa, Roger Torrent, assistirà a la inauguració de l’Automobile en representació de la Generalitat.

Més notícies
Agents custodiant la comissaria de Via Laietana durant unes protestes recents / Jordi Borràs
Aragonès replica que Via Laietana “no és avui un símbol democràtic”
Notícia: Aragonès replica que Via Laietana “no és avui un símbol democràtic”
Comparteix
El president respon al 'número dos' d'Interior i defensa convertir la comissaria en un centre de memòria
Pintura d’Antoni Estruch (1909) que il·lustra l’assalt final a Barcelona. Fons d'art Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859
Barcelona-Mallorca-Cardona, el trident que va plantar cara al Borbó
Notícia: Barcelona-Mallorca-Cardona, el trident que va plantar cara al Borbó
Comparteix
Els barcelonins van resistir a fins a un any el setge de les tropes de Felip V defensant la causa de la llibertat de Catalunya: 5.458 morts i 8.802 ferits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa