Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | El toc de queda ressuscita els balcons per Cap d’Any
  • CA

Com un déjà-vu, però a diferent hora i per un motiu diferent. La sisena onada del coronavirus, amb xifres rècord a Barcelona, ha deixat imatges que recorden a quan a les 22 hores els veïns i veïnes de la ciutat sortien als balcons a aplaudir per donar les gràcies al personal dels centres hospitalaris per lluitar contra la pandèmia. Aquest Cap d’Any, amb les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya, com el toc de queda d’1 hora de la matinada a 6 hores en municipis que, com Barcelona, superen els 250 casos positius per cada 100.000 infectats al llarg dels darrers set dies, la gent ha tornat a sortir als balcons per cridar d’alegria i celebrar un feliç 2022.

Els xiulets i els sorolls dels espanta-sogres s’han pogut sentir per tots els barris de la ciutat. També s’han tornat a recuperar bona part de les mirades creuades entre veïns i veïnes a banda i banda del carrer, cadascú des de casa seva. Unes escenes molt pròpies del pitjor de la pandèmia, durant el confinament domiciliari de mitjans de març de l’any 2020, quan molta gent va descobrir per primer cop qui vivia just al davant seu i als seus costats.

Cap d’Any sense incidents

Aquest ha estat un Cap d’Any plàcid a Barcelona. “Hem tingut una nit molt tranquil·la”, ha assegurat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle. “Tant de bo tots els caps de setmana de l’any fossin tan tranquils com aquest”, ha celebrat. El regidor encarregat de l’ordre públic a la ciutat ha informat que s’han fet 1.007 trucades al 112, però cap d’incidència destacable. Segons les xifres del consistori, s’han detectat vuit persones que conduïen sota els efectes de l’alcohol. S’han registrat tres accidents de trànsit, sense causar cap ferit. I també s’han realitzat controls a 14 locals, on no s’ha detectat cap activitat que sigui motiu de sanció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa