Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | La inusual imatge de la boira endinsant-se a Barcelona
  • CA

És un fenomen poc habitual a Barcelona i la seva rodalia, però aquest matí ha sigut clarament visible fins bona estona després de sortir el sol a certs barris de la ciutat i de l’àrea metropolitana. Un núvol de boira ben baix ha quedat arrapat al llarg del riu Besòs i fins a la desembocadura, des d’abans que el dia claregés. La boirina ha entelat el paisatge i ha fet disminuir la visibilitat als barris més pròxims al Besòs i altres municipis riberencs, que han quedat submergits sota un braç blanquinós que s’ha pogut retratar a la perfecció des de l’Observatori Fabra, al Tibidabo.

El meteoròleg de l’Observatori Fabra Alfons Puertas ha captat la imatge, molt ocasional en una ciutat costanera com Barcelona. El membre de la secció de meteorologia de l’estació situada al capdamunt de la capital catalana explica que la boira procedia “de l’interior de la província de Barcelona”. Puertas afegeix que la “llera del riu Besòs” li ha fet de canal per conduir un poblat banc de boira, que ha descendit des de la plana del Vallès fins a la ciutat i les seves immediacions.

El núvol baix que s’ha filtrat a Barcelona ha estat una petita mostra del temps emboirat i humit que ha marcat el dia a diferents punts de l’interior de Catalunya. El fenomen s’ha anat desfent a mesura que ha anat sortint el sol, tot i que la visibilitat encara era borrosa passades les 8.00 hores del matí i fins ben a prop de les 9.00 hores. El fenomen no és estrany durant l’hivern a Barcelona, tot i que acostuma a ser puntual i breu, cosa que fa que passi força desapercebut.

Boira a Barcelona / Alfons Puertas
Boira a Barcelona / Alfons Puertas

La previsió meteorològica per a les properes hores i per a demà dimecres es manté estable i amb cels clars. Les temperatures seran baixes aquest matí de dimecres fins a les 9.00 hores i aniran pujant fins al migdia, quan es preveu que els termòmetres arribin als 15 graus. El vent podria bufar amb una certa intensitat aquest dimecres a partir del vespre i fins a la matinada de dijous.

Més notícies
Un avió sobrevola Barcelona amb el perfil de Mallorca ben visible de fons / Alfons Puertas
VÍDEO | L’espectacular vista de Mallorca des del capdamunt de Barcelona
Notícia: VÍDEO | L’espectacular vista de Mallorca des del capdamunt de Barcelona
Comparteix
L'Observatori Fabra enregistra un albirament de gran nitidesa de l'illa des del Tibidabo
El meteoròleg Alfons Puertas, a la terrassa de l'Observatori Fabra / Jordi Play
Vigilant el cel de Barcelona cada dia des de fa més d’un segle
Notícia: Vigilant el cel de Barcelona cada dia des de fa més d’un segle
Comparteix
Alfons Puertas és un dels sis meteoròlegs de l’Observatori Fabra, a qui es confia la missió històrica de documentar el temps a la ciutat, com es fa sense interrupció des de 1914

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa