VÍDEO | Càrrega dels Mossos per evitar que feministes i trans s’enfrontin a Sant Jaume

Han fet ús de les porres perquè no es barregessin dues manifestacions de signe contrari sobre la Llei Trans

Els Mossos d’Esquadra han fet ús de les porres per evitar que uns manifestants que protestaven contra la transfòbia arribessin aquest dissabte al migdia a la plaça de Sant Jaume, on en aquell moment es concentrava un grup de feministes oposades al projecte de Llei Trans que es preveu que s’aprovi al Congrés dels Diputats. Els agents han fet ús de les seves armes de defensa i han colpejat alguns manifestants per fer-los enrere quan han intentat accedir a la plaça, segons es veu en un vídeo publicat per Elcaso.cat.

Les dues manifestacions eren de signe contrari. La marxa trans ha sortit des de plaça Urquinaona amb un centenar de persones, favorables a la norma que el Congrés podria ratificar dilluns, mentre que la concentració feminista de la plaça Sant Jaume ha protestat contra el projecte de llei, que titllen de misògina i creuen que pot suposar un retrocés en els drets de les dones i les polítiques d’igualtat.

Celebració perquè la norma es desbloquegi

Ja amb menys tensió, el col·lectiu trans ha celebrat aquesta tarda que es desbloquegi la llei, que previsiblement s’elevarà al Consell de Ministres del pròxim dimarts i que recollirà un dels punts de més fricció dins del Govern de PSOE i Unides Podem, la lliure elecció de gènere. L’associació de famílies de menors trans, Chysallis, la Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Trans y Bisexuales (FELGTB) i la Fundació Triangle s’han felicitat que la norma tiri endavant en un acte a la Rambla.

El canvi normatiu al qual una fracció del feminisme s’hi oposa permetrà que qualsevol persona pugui canviar el nom i sexe del seu document d’identitat sense necessitat de presentar informes mèdics. “Hem avançat, però no suficient. Esperem que la llei millori durant la seva tramitació parlamentària”, ha explicat la presidenta de Chysallis, Ana Valenzuela, en declaracions a l’ACN.

Més informació

Comentaris

    Vendetta 26/06/2021 11:40 pm
    No tontos ke facin

Nou comentari