Demanen formació, inversió i sancions per aturar l’onada d’agressions homòfobes

L'Observatori contra l'Homofòbia suma 94 incidents a Catalunya i convoca una nova protesta contra els atacs

L’agressió a dos homes gais a Gràcia durant la nit de Sant Joan ha tornat a encendre les alarmes pel repunt de l’homofòbia a Barcelona. Si a finals de maig es van encadenar tres atacs a diferents punts de Barcelona el mateix cap de setmana, l’últim episodi en què la parella va ser colpejada i increpada eleva a 94 les agressions que l’Observatori contra l’Homofòbia comptabilitza a Catalunya.

L’Observatori ha reclamat aquest divendres “totes les eines i mecanismes necessaris” per aturar l'”escalada de violència contra les persones LGTBI” que detecta. En aquest sentit, l’organització reclama “destinar recursos humans, materials i econòmics que impactin a la prevenció de conductes LGTBIfòbiques”. També defensa que són “imprescindibles” activar “campanyes divulgatives, formació específica i implementació del reglament del règim sancionador” de la llei catalana contra l’homofòbia i de drets de les persones LGTBI.

L’Observatori ha informat que presta assessorament a les víctimes de Gràcia i que col·labora amb l’Ajuntament i els Mossos d’Esquadra per detenir l’agressor. Per altra banda, l’organització ha convocat una concentració de rebuig contra l’últim atac homòfob el dilluns a les 10.30 a la confluència dels carrers Borrell i Parlament. Ja va organitzar una altra manifestació després de les agressions a finals de maig.

Més informació

Nou comentari