Unes 200 persones s’han concentrat aquest dissabte a Barcelona per rebutjar les agressions homòfobes del cap de setmana passat i visualitzar en un mapa els atacs LGTBI-fòbics. El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha dit que davant l’atac violent a uns joves a la platja del Somorrostro calia una resposta “excepcional” i espera que ara s’iniciï un “nou paradigma” en la lluita contra la LGTBI-fòbia a Catalunya.

Rodríguez també ha recordat que les administracions públiques tenen l’obligació de “gestionar-ho de la millor manera”. L’acte ha comptat amb la presència, entre altres, del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; la de Drets Socials, Violant Cervera; i el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra.

El nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez / Joan Antoni Guerrero

El passat cap de setmana van tenir lloc una agressió a la platja, una al barri de Gràcia i una altra a l’entorn pròxim a l’Auditori. L’Ajuntament es va reunir d’urgència davant dels fets, que van rebre nombroses condemnes de les principals autoritats polítiques. El Síndic de Greuges, a més, ha obert una investigació.

Nou comentari

Comparteix