Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga a Parcs i Jardins per protestar contra el cas d’assetjament a l’empresa
  • CA

La CGT ha convocat una vaga parcial el pròxim 23 de juny per protestar contra el cas d’assetjament a dues treballadores de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins (IMPJ) per part d’un encarregat. Tot i que fa mesos que va transcendir el cas, el sindicat creu que l’Ajuntament de Barcelona no ha tingut cap intenció de “reparar el dany” i denuncia una manca de protecció a les víctimes. També qüestiona que vulgui presentar un recurs “demanant la nul·litat o la rebaixa de la indemnització” que va fixar el jutge per a les treballadores.

Fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que “prevista una reunió amb les víctimes per donar resposta a qüestions que es van tractar en l’anterior trobada” amb la CGT. També defensen que s’ha posat a disposició de les treballadores “professionals especialitzades per generar espais de confiança” i que una “fundació especialitzada en mediació també està treballant amb el conjunt de la brigada”. Pel que fa al recurs presentat, asseguren que es va presentar “per aclarir el motiu de la indemnització tenint en compte que la sentència reconeix que Parcs i Jardins va actuar amb l’exigència exigible en el cas”.

Campanya contra el sindicat

Paral·lelament, la CGT sosté que l’IMPJ ha començat una “campanya de persecució” envers les delegades del sindicat que van assessorar les dones assetjades.”Trasllats, publicació de dades personals, obertures de protocols o investigacions per presumpta difamació”, detalla la CGT en un comunicat. Unes actuacions a les quals també hi suma “la vulneració del dret a la representació sindical de la plantilla”.

Després d’una reunió amb l’alcaldessa Ada Colau, el Regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, i la regidora de Feminismes, Laura Pérez, el sindicat diu que “no té cap dubte que el consistori, no només era coneixedor de la protecció de l’assetjador a Parcs i Jardins, sinó que Badia va ser còmplice de les decisions preses“. Per tot això demana responsabilitats davant la gestió del cas, així com les dimissions del Gerent de Parcs i Jardins, Francesc Jiménez, i del Director de Serveis Generals, Daniel Carulla, com a col·laboradors essencials. També de Badia per “potenciar unes pràctiques inacceptables”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa