Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les víctimes de l’atac homòfob de Gràcia: “Ens van llançar una llamborda”
  • CA

Eren al voltant de les sis de la matinada del dissabte, s’havien llevat aviat perquè havien d’agafar un vol cap a Granada i comentaven entre ells que com no hi havia ningú al carrer, amb el Bicing, arribarien en un moment a plaça Catalunya. Tot va canviar quan van avançar uns pocs metres. Van trobar-se un grup de cinc nois joves. La parella que marxava quatre dies de viatge els va veure de lluny. Gairebé inconscientment van canviar de vorera. No va servir de res. La colla es va apropar als dos homes i els va demanar si tenien una cigarreta. “No em va donar temps ni a respondre. Ja m’havien clavat un cop de puny”, explica una de les víctimes a aquest diari. 

Seguidament, van venir més cops de puny. “La meva parella tenia una marca al cap, i a mi m’ha quedat una ferida a la boca”, segueix detallant l’home que prefereix mantenir l’anonimat. Ells van intentar defensar-se com van poder. Mentrestant, el grup atacant se’n reien i els deien “maricones”. De sobte, un dels agressors va ajupir-se i va agafar una llamborda de terra. “En aquell moment, la meva parella i jo vam sortir disparats. Ens la va llançar, però no va encertar”. Els fets van passar al carrer Bonavista de Gràcia, però les víctimes no van parar de córrer fins que van trobar un taxi al passeig de Gràcia perquè el grup atacant seguia perseguint-los per diversió. 

El relat de les víctimes aclareix com d’arbitrària va ser l’agressió. “Feien l’aspecte de venir de festa i d’haver consumit alguna mena de droga”, concreta l’agreujat. Així, tot i el trasbals, la parella va tenir clara la manera d’actuar. Mentre eren al taxi, van trucar al 112 per intentar informar els Mossos d’Esquadra per si els enxampaven encara a prop de la zona. “Però era molt difícil. Eren cinc nois d’uns 25 anys, morenos, espanyols… Per Gràcia, en deu haver-hi uns quants grups així”.

Finalment, van decidir seguir amb el viatge i, quan aterressin, dirigir-se immediatament a un centre mèdic per rebre un informe. Així ho van complir. De fet, el document que acredita les lesions el van acabar compartint a les xarxes socials quan van fer pública l’agressió a través d’un amic. Quan tornin del viatge, aniran a una comissaria dels Mossos d’Esquadra i tramitaran la denúncia de manera formal, confirma la parella. “És important que la tingui clar el que s’ha de fer en un cas similar, no ho podem deixar impune”, ha subratllat la víctima. “Soc veí de Gràcia des de fa cinc anys i encara estic en shock perquè això pugui passar a qualsevol carrer, al costat de casa”. 

Acabar amb la impunitat

Els agredits han rebut suport tant a nivell emocional a les xarxes com de manera institucional. L’Ajuntament es va posar en contacte amb ells ràpidament i els va oferir assistència jurídica i psicològica. En aquesta línia, el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha reivindicat que el govern municipal treballarà per poder identificar els agressors. 

“També s’ha posat en contacte amb nosaltres l’Observatori contra l’Homofòbia“, explicita la víctima, agraïda. A partir d’aquest cas, el director de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha demanat a les institucions que vagin més enllà “de la condemna” dels fets i passin a impulsar “accions concretes de prevenció”. “Hem de generar un imaginari en el qual quedi molt clar que no es pot agredir a persones LGTBI”, emfatitza Rodríguez. 

Més notícies
L’Ajuntament treballarà per identificar els agressors de l’atac homòfob de Gràcia
Notícia: L’Ajuntament treballarà per identificar els agressors de l’atac homòfob de Gràcia
Comparteix
El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha assegurat que no se cedirà "ni un pam" a l'odi i la intolerància des del consistori
Denuncien un cop de puny i insults homòfobs contra una parella gai a Gràcia
Notícia: Denuncien un cop de puny i insults homòfobs contra una parella gai a Gràcia
Comparteix
Els fets van passat ahir a les sis de la matinada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa