Les ganes de sortir de festa vencen les restriccions catalanes. Diversos joves han relatat aquest dimecres a El Matí de Catalunya Ràdio que han trobat la fórmula per anar de discoteca a pesar del tancament de l’oci nocturn, sense incomplir cap norma: agafen l’últim AVE del dia cap a Madrid, passen la nit ballant i tornen a Barcelona amb el primer del matí.

El govern madrileny d’Isabel Díaz Ayuso (PP) ha fet bandera de l’obertura permanent de la restauració i l’oci nocturn, mentre la resta de territoris al seu voltant feien sacrificis econòmics per combatre els estralls de la pandèmia. Una mena de dumping sanitari que, malgrat les crítiques i el cost humà, ha atret molt visitants i negocis a la capital espanyola.

No és la primera vegada que ho fem i ara podem anar-hi amb trens més barats, per 40 euros anada i tornada”, ha explicat una noia en antena. Feia referència als nous operadors d’alta velocitat a baix cost, com AVLO. A més amb tren van de centre urbà a centre urbà: des de l’estació de Sants directament a Atocha i viceversa. “Feia tres anys que no sortia i em va sorprendre molt la sensació, era com una mica nostàlgic”, relatava una altra entrevistada.

Vista de Sants Estació, d’arxiu / Jordi Play

A més de viatges flash d’una sola nit, també hi ha grups de joves que aprofiten per escapar-se a Madrid uns quants dies, fent turisme a més de divertir-se. Era el cas d’un tercer testimoni, un noi que deia que anirà a Madrid amb amics per “visitar la ciutat i sortir de festa una nit, el divendres que és quan obren les discoteques més famoses”.

A Barcelona, en canvi, les discoteques més famosos estan amb l’aigua al coll i ja no saben com entomar el deute acumulat. Com han explicat grans sales al TOT Barcelona, encara que estiguin tancades han de pagar igualment moltes despeses fixes: per exemple Sutton fixava les seves en 45.000 euros al mes. Les ajudes no els cobreixen els costos. Entre impostos, quotes de la Seguretat Social de la plantilla en ERTO i lloguers, algunes ja carreguen amb un passiu insostenible al balanç de comptes. L’Apolo diu que ja té un milió i mig de deute. Per tot plegat, el sector reclama reobrir el 15 de febrer, una data que la Generalitat està estudiant.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un món ben bèstia a gener 26, 2022 | 11:54
    Un món ben bèstia gener 26, 2022 | 11:54
    I el regalet extra de més casos de la covid-19 en versió òmicron. Visca el sentit comú de molta de gent.

Nou comentari

Comparteix