Viatgers amuntegats als controls de seguretat de l’aeroport del Prat

Les cues s'haurien concentrat dilluns i dimarts a primera hora del matí

Vigilants de l’aeroport d’El Prat denuncien que aquesta setmana s’han produït perilloses aglomeracions als controls de seguretat, perquè els passatgers no poden complir les distàncies anticontagi. Les cues s’haurien concentrat a primera hora del matí, entre les 5h i les 7:30h, tant aquest dilluns com aquest dimarts. Els sindicats de vigilants acusen AENA de falta de previsió i de permetre una situació de “caos” en no dictar “regles clares que permetin espaiar” la multitud.

“Les persones estan pràcticament enganxades les unes a les altres, dilluns la cua arribava fins a les portes giratòries del carrer”, relata al TOT Barcelona un portaveu sindical. Explica que molts viatgers arriben a l’aeroport amb gran antelació, per por a restriccions i controls extra, i es forma un tap a primera hora als filtres de seguretat que donen accés a la zona d’embarcament. A mig matí, entre les 10h i les 11h, sol haver-hi “un repunt” de cues, afegeix.

“Caldria obrir tots els filtres però AENA que no pot obrir-ne més”, critiquen els sindicats, que recorden que hi ha 350 vigilants encara en ERTO. Els vigilants temen que divendres, diumenge i dilluns –els dies més forts de sortides– pugui haver-hi novament aglomeracions.

Més informació

Nou comentari