Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Prat reobrirà part de la T2 a l’agost
  • CA

La directora de l’Aeroport de Barcelona, ​​Sònia Corrochano, ha explicat que una part de la T2 s’obrirà a partir de l’1 d’agost i que els responsables de la infraestructura treballen amb plans a dos mesos: “Anar més enllà és molt complicat” perquè es desconeix l’evolució de la pandèmia de la Covid-19. En una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio, Corrochano ha afirmat que els plans d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona continuen vigents, tot i que “es poden moure una mica en temps”.

Ha explicat que es prendran decisions quan es tingui més visibilitat de com serà la demanda i si s’estabilitza la situació sanitària, i ha afegit que les grans consultores apunten que fins al 2022 o 2023 no es tornarà al nivell de trànsit aeri de 2019. “L’ampliació continua sent necessària”, ha destacat la directora que ha sostingut que ho és per a consolidar l’aeroport com un hub intercontinental i ha subratllat que la infraestructura s’està convertint en un centre de connexions important.

Situació de les aerolínies

Preguntada per la pujada de preus dels bitllets, Corrochano ha dit que en els últims dies estan sortint ofertes, ha cridat a activar la demanda i ha subratllat que Aena ha aprovat incentius per a “afavorir que les companyies puguin posar avions i no depenguin tant de la demanda dels passatgers”. Ha assenyalat que la situació financera de les aerolínies és complexa i que no totes tenen la mateixa fortalesa financera, i ha afegit que ara hi ha optimisme tot i que “la recuperació és molt lenta”, ja que només surten un 20% dels vols.

Corrochano ha vaticinat que podria haver-hi fusions o compres entre companyies causa de la situació financera després de la paràlisi durant dos mesos i ha defensat que els viatgers no volen per por de contagis, per la situació sanitària d’altres països i per no saber si el seu vol es cancel·larà o no.

Sobre la detecció de positius de Covid-19, ha explicat que es pren la temperatura a l’arribada però no a la sortida i que es fa amb unes càmeres tèrmiques i ha concretat que, si algú supera els 37,5 graus, s’activa una segona prova i, si hi ha sospites de casos de positiu, es deriva a hospitals. “Nosaltres no sabem si és positiu al final. Hi ha hagut alguns casos de febre, però no s’ha hagut de derivar a l’hospital”, ha explicat la directora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa