Vergés reclama a Colau que decideixi la ubicació del nou CAP Raval Nord

La consellera titlla "d'irresponsabilitat" que el consistori no hagi pres una decisió després de "dos mesos" de nou govern

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha titllat “d’irresponsabilitat” que l’Ajuntament de Barcelona no hagi decidit la ubicació del nou CAP Raval Nord “dos mesos” després de la constitució del nou govern municipal. Vergés ha reclamat al consistori que aquest mes de setembre es prengui aquesta decisió. “És urgentíssim que tinguem aquesta ubicació, nosaltres ja ho tenim preparat per poder construir el nou CAP, que necessiten els professionals però sobretot els veïns”, ha assegurat. 

La consellera ha remarcat que ja li ha traslladat aquesta petició a l’alcaldessa Ada Colau en “diferents ocasions”, l’última d’elles durant la inauguració del CAP Roger al mes de juliol. Vergés, que ja al juliol va apressar l’Ajuntament a posar a disposició del departament un espai per ubicar-hi el nou CAP Raval Nord, ha insistit aquest dimecres en reclamar la ubicació al consistori durant una visita a l’Equip de Suport Integral a la Complexitat Dos de Maig de Barcelona, situat al a quarta planta de l’Hospital Dos de Maig.

La història s’allarga

Vergés ha reclamat que la decisió es prengui durant el mes de setembre: “La solució l’ha de posar l’Ajuntament, ens ha de donar un espai, nosaltres ho tenim tot a punt, els diners els tenim des de fa temps i fa mesos que estem allargant massa aquesta història”. Vergés ha remarcat la “urgència” d’aquest equipament i ha avisat que “la població del Raval no és menys que una altra”. La decisió d’on s’ha de construir aquest nou centre d’atenció primària va quedar aparcada abans dels comicis municipals. 

La revocació de la concessió de la Capella de la Misericòrdia per ampliar el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va quedar paralitzada després que el govern municipal la retirés del ple el maig passat, pel poc suport que tenia entre els grups, i així poder-la tornar a votar en futurs plenaris. Tot i que el Servei Català de la Salut (CatSalut) havia assegurat, el novembre, que el solar de la Misericòrdia era el “darrer tren” per al CAP i, fins i tot, que es tractava d’un moment de “caixa o faixa”, les dificultats per cedir aquest espai van portar a plantejar una ubicació alternativa, just a tocar del museu, al carrer de Ferlandina. És l’espai conegut com el ‘cub’.

El CatSalut va certificar que aquest espai també era viable per construir-hi el nou centre i el seu director, Adrià Comella, va assegurar a principis de maig que els responsables de Patrimoni de la Diputació de Barcelona, titular del terreny, i de la Generalitat estaven treballant en un acord de cessió que podia ser imminent. Tot i aquest aval, el govern municipal de BComú va dir aleshores que veia “inconvenients” en aquest espai sobretot pel que fa a la mobilitat i a la pèrdua d’espai públic i verd al Raval, un dels barris més densos de la ciutat. Tampoc no li agradava que només hi hagués un compromís verbal de la Diputació i la Generalitat.

Més informació

Nou comentari