Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cucs i xeringues: la imatge de cada matí a la porta del Cap Raval Nord
  • CA

Cucs i xeringues formen part del paisatge de l’entrada al CAP Raval Nord. És la denúncia que fan els professionals de l’ambulatori del barri del Raval, al districte de Ciutat Vella. El pati situat al davant de les instal·lacions es desperta cada matí ple de brutícia, que ha de retirar la dona de la neteja de l’ambulatori. “Hem arribat a tenir plagues de rates”, lamenta la metgessa Laura Romera al TOT Barcelona.

Un vídeo i diverses imatges compartides a través de Twitter per la plataforma CAP Raval Nord Digne mostren l’estat del pati.

Cada nit dormen al pati, un espai públic i que no forma part del CAP, “com a mínim” sis indigents. Romera explica que el problema no és aquest, sinó que la brutícia que s’acumula a la zona ha de ser retirada pels serveis municipals i no per la responsable de la neteja de l’ambulatori. La dona, denuncia Romera, entra al pati de dilluns a divendres les sis de la matinada acompanyada d’un vigilant de seguretat i es troba amb xeringues i cucs. 

Mentre el vigilant comunica als indigents que han de marxar perquè l’ambulatori obre al públic a les vuit del matí, la responsable de la neteja comença a retirar la brutícia. Quan es troba amb xeringues, la dona de la neteja es posa en contacte amb educadors socials que es fan càrrec d’elles, ja que és perillós manipular-les, segons relata Romera. Algunes vegades, però, la responsable de la neteja ha de fer-se càrrec de les xeringues. “Fa dos o tres anys que vivim aquesta situació”, manifesta la metgessa. Afegeix també que han arribat a tenir escarabats i ratolins a l’interior de l’edifici. 

Reclamen implicació del districte

La professional del CAP reclama una solució a les autoritats del districte perquè garanteixin la neteja del pati de davant de les instal·lacions. Destaca que reben visites de nens, que a vegades es troben amb xeringues i amb els cucs. Romera posa de relleu que ningú es fa càrrec de tenir cura del pati.

Els dilluns són especialment problemàtics perquè s’acumula la brutícia del cap de setmana. Ni dissabte ni diumenge hi ha servei de neteja de l’ambulatori, així que els cucs i les xeringues es queden al pati. És això el que va portar la plataforma CAP Raval Nord Digne a denunciar ahir la situació a través de Twitter.

Després de la piulada, Romera celebra que responsables del districte de Ciutat Vella i de la Gerència Territorial de Barcelona es reuneixen avui per afrontar la situació i trobar una solució.  

Més notícies
Vergés reclama a Colau que decideixi la ubicació del nou CAP Raval Nord
Notícia: Vergés reclama a Colau que decideixi la ubicació del nou CAP Raval Nord
Comparteix
La consellera titlla "d'irresponsabilitat" que el consistori no hagi pres una decisió després de "dos mesos" de nou govern

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa