Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de Sants demanen ajuda per reclamar al jutge que aturi el tanarori
  • CA

La plataforma veïnal Stop Tanatori es prepara per lliurar una batalla legal per intentar impedir l’obertura dels serveis funeraris de l’empresa Pròxima Serveis Funeraris a l’edifici de l’antiga fàbrica de Can Climent, al barri de Sants. L’Ajuntament va donar llum verda al projecte – qüestionat pel teixit veïnal des de fa temps- la setmana passada, amb la concessió de la llicència d’obres al promotor.

Stop Tanatori es proposa ara “aturar la construcció d’aquesta instal·lació” que titlla de “totalment supèrflua”. En aquest sentit, anticipa que es prepara per inteporsar un contenciós-administratiu “amb l’objectiu d’impugnar la llicència d’obres”, ha explicat el grup veïnal aquest dijous. “Volem demanar a la Justícia que aturi el projecte”, ha precisat la plataforma, que ha pregat “suport econòmic” per finançar la presentació d’un recurs al jutjat.

Fins ara, no han prosperat els intents de Stop Tanatori per impedir que els serveis funeraris arribin a obrir a un immoble protegit que va acollir un xiquiparc. “Un espai que sí que estava ple de vida, dedicat a l’oci infantil, va haver de tancar, víctima de l’especulació”, retreu l’organització, que recalca que l’entorn del futur tanatori té la catalogació de zona verda i prega que s’habiliti com a zona de jocs infantils, d’esplai i per acollir programació de la Festa Major de Sants.

Stop Tanatori acusa l’Ajuntament de cometre una “actuació irresponsable” lliurant el permís a Pròxima Serveis Funeraris. Per a l’entitat, promourà un “equipament totalment innecessari, que no aportarà cap benefici al barri i que pot considerar-se un avís per navegants”. En aquest sentit, adverteix que, “amb l’actual normativa funerària”, un tanatori “podria construir-se a qualsevol carrer” de Barcelona.

L’empresa adjudicatària ha celebrat que s’hagin autoritzat les obres i defensa que rehabilitarà l’immoble, ara tancat, amb uns serveis que donaran nou ús a la nau. La plataforma es mostra del tot escèptica. Encara més, alerta que la construcció “alterarà de forma notòria l’estructura original de l’edifici, obrint claraboies per aconseguir llum natural i accessos per als vehicles”.

Més notícies
Autobusos elèctrics de TMB / Vicente Zambrano González
ERC demana investigar l'”error” de TMB que ha tret 25 milions al personal
Notícia: ERC demana investigar l'”error” de TMB que ha tret 25 milions al personal
Comparteix
Demanarà explicacions sobre els impagaments a la plantilla de bus en el consell d'administració de l'empresa
Uns flamencs al Zoo de Barcelona / Vicente Zambrano González
El Govern estudia sancionar el Zoo per la mort d’aus durant el Glòria
Notícia: El Govern estudia sancionar el Zoo per la mort d’aus durant el Glòria
Comparteix
Els animalistes demanen el cessament de la direcció del Zoo, que replica que la denúncia no té fonament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa