Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern estudia sancionar el Zoo per la mort d’aus durant el Glòria

La Generalitat de Catalunya estudia multar el Zoo de Barcelona per la mort de nou aus al recinte del Parc de la Ciutadella durant el temporal Glòria, a principis de 2020. El Govern ha obert un expedient sancionador contra la instal·lació arran d’una denúncia que la plataforma animalista Zoo XXI va presentar fa un any. L’entitat apunta que l’import de l’amonestació al zoològic pot ascendir a 28.251 euros. Per la seva banda, el Zoo s’ha tornat contra les acusacions i contesta que la denúncia de l’organització animalista es basava en “acusacions sense fonaments tècnics ni de dret”.

Zoo XXI ha demanat aquest dijous a través d’un comunicat el tancament de l’ocellera on van morir les aus i el “comís immediat de tots els primats de la galeria de titís, per alta taxa de mortalitat i on la majoria de morts es produeixen de forma violenta”, assegura. Segons l’entitat, set primats van morir poc temps després de néixer, “la majoria d’ells morts de forma violenta, provocada per traumatismes i fractures”, afirma.

Per la seva banda, fonts del Zoo de Barcelona apunten que, de la denúncia inteporsada, “només ha estat considerada inicialment l’afectació de l’ocellera del Zoo durant el temporal Glòria”. El parc que depèn de l’Ajuntament de Barcelona justifica que les “circumstàncies meteorològiques molt adverses” va derivar en la mort de les nou aus. Afegeix que les instal·lacions estaven mancades d’un refugi pels exemplars.

Model animalista

Zoo XXI és l’organització que va aconseguir que la majoria del ple -amb suport dels comuns, ERC i el PDeCAT- aprovés dissenyar un nou model de zoològic, que tendeixi a comptar amb menys espècies en captivitat i permetre només la reproducció d’aquelles sobre les quals es desenvolupin projectes de reintroducció a l’hàbitat natural. El projecte -que van qüestionar sindicats i organitzacions internacionals de zoològics- encara està en procés d’implantar-se.

En un comunicat, Zoo XXI critica durament el zoològic. Afirma que “no va fer res després que cinc aus morissin durant la DANA” a la mateixa instal·lació, uns mesos abans del Glòria. Alhora, parla d’una situació “insostenible” i demana “la renovació de tota la directiva del zoo via concurs públic”. La plataforma apunta que les infraccions es poden tipificar com a molt greus, per mantenir en captivitat espècies en instal·lacions que, segons Zoo XXI, l’expedient obert qualifica d'”inadequades des del punt de vista higiènic, sanitari i de benestar, amb perjudicis greus pels animals”.

Per la seva banda, el Zoo recalca que el procediment no ha finalitzat. Anuncia, a més, que presentarà al·legacions per defensar-se. Assegura que confia que “les acusacions seran finalment desestimades” i defensa “la professionalitat i l’esforç” dels treballadors “pel benestar dels exemplars acollits i per la preservació de la biodiversitat”.

En canvi, Zoo XXI creu que s’ha incomplert l’ordenança que regula el zoològic, modificada el maig de 2019, quan l’Ajuntament va acceptar la seva proposta per renovar la instal·lació. Zoo XXI sosté que “els animals del Zoo no tenen garantit els seu benestar” i acusa l’actual direcció de no voler complir la normativa i de “manifesta incapacitat”. El Zoo recorda que compta amb una dotació de 64,7 milions d’euros per esdevenir un centre de conservació de la biodiversitat i que s’inverteixen gairebé cinc milions d’euros per aquest propòsit entre 2021 i 2022.

Més notícies
Lluís Raluy, maquillat i vestit de pallasso / Circ Raluy Legacy

Les mil aventures del pallasso que va dur el circ on mai no havia arribat

Notícia: Les mil aventures del pallasso que va dur el circ on mai no havia arribat
Comparteix
Lluís Raluy, mort aquesta setmana, va escampar la benaurança del seu art pels racons més oblidats del planeta sense témer a cops d’estat, revolucions i ciclons
Notícia: Les mil aventures del pallasso que va dur el circ on mai no havia arribat - Mobile
Imatge d'arxiu de dues persones amb una bandera LGTBI el dia del Pride / Europa Press

Barcelona, millor ciutat del món per als gais fora dels Estats Units

Notícia: Barcelona, millor ciutat del món per als gais fora dels Estats Units
Comparteix
Segons els Gay Travel Awards 2021, la capital de Catalunya destaca per la inclusivitat del col·lectiu LGTBI
Notícia: Barcelona, millor ciutat del món per als gais fora dels Estats Units - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa