Veïns i activistes fan recular la policia i impedeixen un desallotjament

Els Mossos van voler fer marxar els ocupants d'un pis del carrer Nou de la Rambla, al Poble-sec, però la concentració d'activistes els ho va impedir

Nit molt moguda al carrer Nou de la Rambla aquest dimarts. Mentre diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra blindaven absolutament el tram de carrer on hi ha la comissaria, entre el Paral·lel i l’avinguda Drassanes, per por que hi arribessin els manifestants que havien recorregut el barri en la convocatòria múltiple #VidaAbansQueCapital, a pocs metres uns altres agents intentaven el desallotjament d’un pis ocupat. Era ja al barri del Poble-Sec, al tram de carrer que s’enfila cap a Montjuïc –a tocar de la sala Apolo–, però molt a prop de l’altre escenari. Davant de l’edifici on volien fer el desallotjament, però, s’hi van concentrar veïns i activistes per fer-hi barrera i impedir l’accés dels policies al pis ocupat i van acabar fent marxar els agents.

Inicialment, hi va haver fins i tot alguna petita càrrega dels antiavalots per intentar desmuntar el grup de veïns que els feia front i els activistes van fer una crida via Twitter per demanar reforços.

Però l’intent policial va durar poc, i la imatge final, aplaudida i celebrada pels veïns i els activistes, va ser aquesta, en què es veu els antiavalots reculant, literalment, en la direcció d’on havien vingut, el tram de carrer que hi ha a l’altra banda del Paral·lel, on tenen la comissaria de Ciutat Vella que un parell d’hores abans havien blindat per por dels manifestants del Raval.

Més informació

Nou comentari