Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una quinzena de protestes simultànies desafien l’estat d’alarma a Barcelona
  • CA

Barcelona ha estat l’escenari d’una quinzena de protestes simultànies aquest dimarts a la tarda, que desafien l’estat d’alarma per alçar la veu contra la gestió de la crisi del coronavirus. Sota el lema ‘La vida abans que el capital’, han estat convocades a través de les xarxes socials diversos col·lectius de barri, des de sindicats d’habitatge fins a CDR i formacions polítiques que aprofiten el lema llançat fa unes setmanes per Endavant i que s’ha anat estenent, amb l’acompanyament del hashtatg #RecuperemElsCarrers.

És la tercera setmana de mobilització i l’assistència i els punts de concentració van creixent. Preveuen celebrar noves protestes cada dimarts i escampar-les arreu dels Països Catalans, tot i que el municipi on són més visibles és Barcelona. La plaça Vila de Gràcia, el mercat del Clot, la Rambla del Raval, la plaça Virrei Amat o la plaça Universitat són alguns dels punts on hi ha hagut protestes.

La convocatòria reclama que la crisi post-virus “la paguin els rics” i que l’emergència social ja és un drama humà a molts barris de classe baixa. El seu objectiu més immediat, però, és visibilitzar al carrer un malestar ciutadà per les decisions polítiques durant la pandèmia, que veuen poc properes a les necessitats dels veïns i massa pensades per a salvar les grans empreses.

El Raval assenyala la comissaria de la Urbana

La concentració a la Rambla del Raval s’ha convertit en una manifestació improvisada. Els assistents han baixat per la Rambla, ara buida de turistes, per acabar el recorregut davant de la comissaria de la Guàrdia Urbana. Amb bengales i grafiti al paviment han reivindicat “No tenim por” i “Sempre tornarem”. En la lectura del manifest s’han fet referències a Minneapolis i la policia estava en guàrdia, tant que els Mossos han blindat absolutament el tram de carrer on tenen la comissaria de Ciutat Vella, malgrat que els manifestants no han arribat a acostar-s’hi.

Gràcia antiracista

La Vila de Gràcia ha estat un dels espais de la concentració setmanal, igual que el mercat del Clot, la Rambla del Raval, la plaça Virrei Amat o la plaça Universitat. La cita gracienca ha celebrat avui la tercera concentració consecutiva. Aquesta vegada, amb una especial denúncia de les actituds racistes que s’han viscut durant l’estat d’alarma.

Concentració ‘La vida abans que el capital’ a la Vila de Gràcia, aquest dimarts 2 de juny / D.C.

En aquesta línia, la pancarta principal de l’acció clamava “Regularització ja”, en referència a les persones que pateixen les mancances de cobertura de la llei d’estrangeria. A més, el comunicat que s’ha llegit al centre de la plaça ha defensat que “no s’entén que les persones migrants sense regularitzar” hagin quedat fora d’una mesura com la de l’ingrés mínim vital, presentat pel govern estatal la setmana passada.

Concentració a la plaça Vila de Gràcia aquest dimarts 2 de juny, en la convocatòria ‘La vida abans que el capital’ / D.C.

Protestes als deu districtes

La convocatòria arribava als deu districtes de la ciutat. La tònica general ha estat la mobilització pacífica i sense incidents, amb escassa presència policial i assistents amb mascareta i guardant les distàncies de seguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa