Veïns de la Barceloneta denunciaran Endesa per talls de llum en plena onada de fred

Les dues avaries que han afectat el barri entre ahir i avui han quedat resoltes aquesta tarda

Després de dos dies amb talls de llum i sense electricitat en plena onada de fred, els veïns de la Barceloneta que havien estat afectats poden respirar tranquils. Fonts d’Endesa han explicat al TOT Barcelona que les avaries que han afectat des d’ahir un centre de transformació del barri estan reparades i que tots els usuaris tenen servei.

Amb tot, l’associació de veïns de la Barceloneta ha anunciat que està preparant una denúncia col·lectiva contra l’empresa i les administracions pels talls de llum. La denúncia es dirigirà a la companyia i a les autoritats corresponents perquè es tracta d’una “negligència i no d’un delicte”, segons Manel Martínez, de l’associació de veïns. L’associació remarca la “gran quantitat de veïns afectats” i preveu presentar-la dilluns que ve. Demanarà una “solució definitiva” i compensació en cas de pèrdues, segons ha descrit l’associació a través de Twitter.

Fonts d’Endesa indiquen que la seva prioritat és donar “el millor servei possible” i respecten qualsevol acció judicial que vulgui iniciar l’associació.

Les mateixes fonts detallen que a les 17.45 hores s’ha donat per resolta la situació. El primer contratemps va tenir lloc ahir, quan un problema al centre de transformació va afectar usuaris del carrer Doctor Ginés i Partagàs. Uns 120 veïns es van quedar sense llum ni electricitat fins que de matinada es va resoldre l’avaria.

Aquest matí, però, el mateix centre ha tornat a patir una avaria, que aquesta vegada ha deixat sense servei més de 200 veïns. Fonts d’Endesa destaquen que eren “treballs complexos” els que s’havien de fer per tornar a la normalitat i que han conclòs aquesta tarda.

Més informació

Nou comentari