Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Convocats definitivament dos dies de vaga a Renfe

Aquest dimecres els sindicats CC.OO., UGT i Semaf i la direcció de Renfe van arribar a un acord que va servir per desconvocar la vaga de treballadors de Renfe prevista per a l’inici del pont de Tots Sants i els pròxims 7 i 11 de novembre. L’empresa es va comprometre, entre altres, a incrementar els salaris un 3,5 % a partir de l’1 de gener, reduir la jornada laboral a 35 hores a la setmana i esmenar la falta de personal a través d’una oferta pública d’ocupació que vol aconseguir 500 ocupacions i evitar externalitzacions.

Però el sindicat minoritari CGT creu que l’acord entre els sindicats i la direcció es queda curt. “Les mesures són insuficients per a millorar de veritat les condicions laborals”, han dit aquest dijous. En aquest sentit, el sindicat ha afegit que les paraules de la direcció de l’empresa són “promeses buides” i que, a més, no és segur que aquestes mesures s’acabin fent realitat. Pel que fa als sindicats majoritaris, els hi recrimina haver acceptat “un conveni de tres anys que no recull millores reals”, però, des del seu punt de vista “sí que els garanteix la pau social ara que s’apropen eleccions sindicals”.

Hi ha previstes aturades de 23 hores els dies 7 i 11 de novembre

Davant d’això, ha dit que, per part seva, continuen endavant amb les aturades dels dies 7 i 11 de novembre. La seva idea és que tinguin una durada de 23 hores i que serveixi per protestar contra la pujada de l’IPC i les condicions laborals dels treballadors de Renfe.

D’altra banda, és important recordar que fa uns mesos usuaris de Renfe es van queixar del funcionament del servei. El col·lectiu de joves Batec va denunciar aquest funcionament i va pujar als trens de Rodalies sense pagar. L’objectiu era demanar millores del servei i denunciar que el Govern espanyol no havia fet les inversions que tocava fer a Catalunya. Un dels seus lemes va ser “Fins que Madrid no pagui, nosaltres no paguem!”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa