Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sindicats de Renfe convoquen una vaga de tres dies
  • CA

Els principals sindicats de Renfe, CCOO, UGT i SEMAF han convocat una nova vaga de treballadors. Tal com han anunciat en un comunicat, està prevista per al 28 d’octubre, a l’inici del pont de Tots Sants, i per al 7 i 11 de novembre. Les franges horàries en les quals es produirà són entre les 00 hores del 27 d’octubre i les 23 h del 28 d’octubre, des de les 6 h a les 18 h del 7 de novembre i entre les 18 h i les 20h de l’11 de novembre.

L’objectiu d’aquesta vaga és denunciar el rebuig dels sindicats respecte a la “manca de receptivitat” de l’empresa pel que fa a les demandes que tenen els treballadors per millorar les seves condicions laborals. En aquest sentit, diuen que la direcció de l’empresa “està bloquejant, unilateralment i deliberadament, la negociació col·lectiva, la qual cosa suposa greus perjudicis al conjunt de la plantilla”.

Demanen més contractacions indefinides i que es millorin els salaris

Per part seva, els sindicats demanen que hi hagi més contractacions indefinides per tal d’evitar les externalitzacions i que es millorin els salaris d’alguns dels treballadors. També reclamen a Renfe que “doni resposta a l’evident falta de personal en totes les àrees i col·lectius de l’empresa”. En cas que ho hagi cap canvi per part de l’empresa i del Govern espanyol, el 19 d’octubre els sindicats protagonitzaran una concentració davant del Congrés dels Diputats.

Per part seva, els usuaris de Renfe també es van queixar fa uns mesos del funcionament del servei ferroviari. El col·lectiu de joves Batec van desafiar l’empresa i van accedir als trens de Rodalies sense pagar per demanar una millora del servei i denunciar els incompliments del Govern espanyol pel que fa a les inversions que tocava fer a Catalunya. Un dels seus lemes va ser “Fins que Madrid no pagui, nosaltres no paguem!”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El anti facha a octubre 16, 2022 | 21:08
    El anti facha octubre 16, 2022 | 21:08
    Perquè no us aneu a la puta merda TOTS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa