Vaga indefinida de treballadors subcontractats de la Casa Batlló

El sindicat SUT convoca una aturada per les condicions laborals a l'empresa externa Staffpremium

La secció sindical de Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) a l’empresa Staffpremium ha cridat a fer vaga indefinida a treballadors subcontractats de la Casa Batlló a partir de dijous 8 d’octubre. Fonts de la Casa Batlló han precisat al TOT Barcelona que el personal directament contractat pel monument modernista no forma part de la mobilització i que el conflicte laboral es circumscriu a l’empresa proveïdora. L’aturada està prevista pels dimecres, dijous, divendres, dissabtes i diumenges, que és l’horari d’obertura actual de l’edifici, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

La plantilla afirma que pateixen “la imposició de contractes temporals a una escala descaradament fraudulenta”, i han afegit que només dos dels 40 treballadors subcontractats tenen un contracte indefinit. “La resta, amb contractes temporals, són coaccionats per signar una baixa voluntària als tres anys i repetir el procés amb qui s’incorpora de nou”, han afirmat.

També sostenen que se’ls aplica el conveni d’hostesses i que això implica un salari inferior al que els correspondria per les tasques realitzades. “Per si no fos prou, s’ha rebaixat el preu per hora dels treballadors d’una de les activitats principals, Nits Màgiques, sense cap avís previ, negociació ni contraprestació”, protesta el sindicat, que afegeix que en ocasions treballen en un espai petit, sense ventilació, sense mampares protectores i amb només una mascareta de tela gratuïta al mes.

Sagrada Família

En relació amb la vaga indefinida dels treballadors de la Sagrada Família, han explicat que el comitè de vaga de MagmaCultura es reunirà aquest mateix dijous amb l’empresa per abordar les seves peticions. “Si no s’arriba a cap acord en la reunió, la vaga seguirà el proper dissabte i diumenge”, ha advertit el sindicat.

Més informació

Nou comentari