Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga de fam al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca
  • CA

Quinze interns del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca han secundat una vaga de fam durant dues setmanes, segons ha explicat l’associació Papers per a Tots. Els migrants protesten per frenar la seva expulsió i per manifestar les condicions que tenen al centre. Segons el comunicat de ‘Papers per a Tots’, dilluns a la tarda es van començar a ingerir aliments després que un parell dels interns hagin patit desmais i hagin necessitat la intervenció dels metges de forma urgent. A més, segons l’associació, els afectats només han rebut l’ajuda de la Creu Roja.

Segons avança Betevé, 44 persones van arribar en pastera del Marroc fins a Lanzarote farà cosa de vint dies. Més de la meitat d’aquestes persones van ser traslladades en avió a Barcelona, abans d’internar-se al CIE de la Zona Franca. “Això és com una presó”, diu en Yousef, un dels afectats. Abans de migrar, el marroquí era guia turístic del desert i assegura que han vingut “per treballar” i comenta que no saben perquè són aquí, ja que “no han fet res dolent”.

Més polèmiques d’aquest CIE

El CIE de la Zona Franca ha estat immers en moltes polèmiques, més enllà d’aquesta vaga de fam secundada per 15 persones. Amb la pandèmia de la Covid-19, entitats com Migra Studium, Irídia, SOS Racisme i Tanquem els CIE van denunciar la “mala gestió” d’un brot que hi va haver al recinte. A més, un informe de l’Agència Salut Pública de Barcelona (ASPB) va declarar que aquest centre d’internament no complia amb les condicions necessàries per gestionar un brot d’aquelles característiques.

Més enllà del brot pandèmic, Irídia, uns mesos abans, va denunciar que la majoria d’aïllaments preventius d’immigrants sense estada regularitzada a Espanya es produïen en aquest centre de la Zona Franca. Concretament, l’associació de defensa dels drets humans deia que més del 80% dels casos que es produïen a tot l’estat passaven en aquest CIE, 72 dels 84.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a setembre 28, 2022 | 19:38
    Vendetta setembre 28, 2022 | 19:38
    Akets menjan gratis, aixo es el pais del gratis kina creu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa