Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Universitat de Barcelona, líder d’un altre rànquing estatal
  • CA

La Universitat de Barcelona és la primera de tot l’Estat amb més investigadors entre els més influents del món segons Highly Cited Reserchers de Clarivate Analytics. Així mateix, també se situa com a segon centre de recerca de l’Estat.

Per elaborar aquest rànquing, Clarivate Analytics ha analitzat els articles científics més citats a cada camp d’estudi publicats entre l’any 2011 i 2021. Entre ells apareixen Cristina Andrés -Lacueva, Jose Luis Araús, Jordi Bruix, Francesc Graus, Josep M. Llovet, Jose Luis Molinuevo, Julian Panes, Albert saiz i Eduard Vieta.

La UB, pionera en impartir una assignatura de crisi ecosocial

Al mateix temps, la Universitat de Barcelona s’ha convertit en el primer centre que impartirà una assignatura de crisi ecosocial. Serà obligatòria i s’impartirà a tots els graus que es fan a la universitat catalana. Així ho va confirmar fa uns dies la UB en un comunicat. El centre crearà una Comissió Assessora que tindrà l’encàrrec de crear aquesta assignatura.

Discrepàncies amb el finançament de la UB

No és l’única reclamació dels estudiants de la UB. Una altra de les grans peticions era la revisió del finançament de la universitat, especialment pel que fa a les càtedres. En aquest sentit, volien que la UB es desvinculi d’empreses que inverteixen en energies fòssils, com Respol o el Banc de Santander. El rector del centre, Joan Guàrdia, explica en el comunicat que es manté obert a trobar noves vies de finançament, un cop ha finalitzat el contracte amb Repsol per impartir una càtedra.

Tot plegat arriba després d’uns dies en què alguns alumnes del moviment de protesta End Fossil hagin acampat al pati de la UB per forçar al rectorat de la universitat a negociar. En total, unes 30 d’alumnes han protagonitzat la protesta i han reclamat al centre centenari que estigui “a l’altura de les circumstàncies“, ja que “dependre d’energies tan contaminants ens fa més vulnerables“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa