Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un grup d’estudiants es revolta contra la UB i acampa a la universitat

Un grup d’estudiants ha decidit ocupar la Universitat de Barcelona per exigir-li que lideri la revolta contra els combustibles fòssils. Entre altres coses, els joves demanen que la UB que es desvinculi d’empreses que inverteixen en aquest tipus d’energia, que posi fi a les càtedres que té amb Repsol —una empresa que, segons el seu punt de vista, “es forra a costa de la majoria”— i reclamen una assignatura obligatòria d’educació ecosocial.

En total, unes 30 persones del moviment End Fossil han demanat al centre centenari que estigui “a l’altura de les circumstàncies”, ja que “dependre d’energies tan contaminants ens fa més vulnerables”. La gran majoria d’aquestes persones passaran la nit al pati central de l’edifici històric després d’una jornada marcada per les protestes: Els joves s’han encadenat a les escales centrals de l’edifici i han fet càntics com “Què volem? Justícia climàtica. I quan la volem? ja!”.

“Les reivindicacions han de ser compatibles amb la vida”

La universitat, en un comunicat fet públic aquesta tarda, ha demanat que les reivindicacions siguin “compatibles amb la vida i funcionament ordinaris de la institució universitària”. En aquest sentit, la direcció de la UB assegura que “l’acció endegada, en aquest sentit, no només genera uns costos econòmics i personals per la institució, sinó que entorpeix la feina dels i de les seves integrants”.

Tot i això, es mostra oberta al diàleg amb els estudiants, dels quals reconeixen i valoren que el seu alumnat “expressi les seves demandes i propostes, mobilitzant-se a tals efectes, en tant que ciutadans i ciutadanes responsables, crítiques i compromeses”. L’equip de govern s’ha reunit avui amb els portaveus de la revolta per “escoltar els seus plantejaments i obrir, si s’escau, el procés de diàleg que sigui oportú”.

La Torre del Rellotge vista des de Plaça Universitat / Gabriel González
La Torre del Rellotge de la UB vista des de Plaça Universitat / Gabriel González

L’òrgan de govern del centre també recorda en el comunicat que la UB manté un “compromís ferm amb la sostenibilitat en general i la lluita contra l’emergència climàtica en particular”. I es defensa remitent-se l’informe de sostenibilitat del curs 2020-21 que acaben de publicar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi.BCN a novembre 02, 2022 | 22:07
    Jordi.BCN novembre 02, 2022 | 22:07
    Amb la que.cau, gent què no arriba a fi de més i venen aquests pijos progres amb aquesta.xorrada. Segur que el papa deu estar forrat i te un Tesla elèctric o similar.....quina.frikada.sisplau. Si jo fos.el.Rector , ni cas...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa