Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els estudiants guanyen i la UB tindrà una assignatura de “crisi ecosocial”
  • CA

La setmana passada va començar una revolta estudiantil a la Universitat de Barcelona contra la direcció del centre per demanar la desvinculació de la UB d’empreses com Repsol i per obligar-los a impulsar una assignatura obligatòria que expliqui els efectes de la crisi ecològica que viu el planta. Així serà. La UB ha anunciat, en un comunicat, que crearà una Comissió Assessora que tindrà l’encàrrec de crear una assignatura obligatòria i interdisciplinària que reflexioni sobre com pal·liar i erradicar les causes i conseqüències de l’emergència climàtica.

Les claus de la nova comissió assessora

La nova comissió serà la que prepararà el pla docent d’aquesta nova assignatura, incloent-hi “els continguts, les metodologies i els mètodes d’avaluació”, segons resa el comunicat. Així mateix, s’encarregarà de modificar la normativa que regula els plans docents perquè “tots els professors de tots els Graus i Màsters incorporin una perspectiva transversal sobre la crisi ecosocial”.

Segons avança la universitat en el seu escrit, els estudiants no participaran de forma directa d’aquesta comissió, si bé sí que podran assistir en “qualitat d’observadors”. Així, aquesta estarà formada per “investigadors/es i professors/es de la UB en matèria de crisi ecosocial”.

Què passa amb les càtedres?

Un altre dels grans reclams dels estudiants era la revisió del finançament de la universitat, especialment pel que fa les càtedres. En aquest sentit, els estudiants demanen a la UB que es desvinculi d’empreses que inverteixen en energies fòssils, com Respol, que impartia una càtedra en aquest centre, o el Banc de Santander.

Sobre això, el rector del centre, Joan Guàrdia —que és qui firma el comunicat— afirma que “les entitats del sistema universitari públic català combinen vies de finançament públiques i privades” i que és important mantenir les diferents opcions de finançament. Tanmateix, manté que “segueix oberta” a trobar noves vies de finançament, un cop ha finalitzat el contracte amb Repsol, a trobar finançament compatible amb la continuïtat d’aquesta línia d’investigació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa