Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Barcelona necessita una unitat policial específica per turisme?

La tornada del turisme massiu després de dos anys de pandèmia ha posat l’espasa de Dàmocles sobre l’Ajuntament de Barcelona. La necessitat de controlar aquest repunt de visitants ja s’ha traduït en diverses mesures com la reducció dels grups de visitants que circulen pels carrers del centre o la possible limitació dels creuers que arriben a la capital catalana.

Amb l’objectiu de garantir la sempre fràgil convivència entre veïns i visitants, els diferents sindicats amb representació de la Guàrdia Urbana han tornat a posar sobre la taula la reivindicació d’un abordatge més específic del turisme. Aquesta resposta policial a la pressió turística que pateix la ciutat sembla més necessària que mai, però encara no té definit en quins paràmetres s’hauria de fer ni amb quins agents, donat el dèficit estructural d’agents que pateix el cos policial barceloní.

Una unitat específica

Una de les propostes sobre la taula és la possible creació d’una unitat policial específica, una proposta que fa temps que sobrevola l’ambient, però que mai ha acabat de concretar-se. Aquest hipotètic grup s’encarregaria de mantenir l’ordre en aquells punts del municipi amb una densitat turística més alta, amb funcions més enllà de vetllar pel civisme, com per exemple prevenir robatoris i furts.

Per ara, el consistori barceloní descarta plantejar-ho a curt termini. Si bé Ajuntament i conselleria d’Interior han reconegut que el retorn dels visitants ha fet remuntar els delictes a la capital catalana, la Junta de Seguretat Local d’aquest dijous ha anunciat que hi faran front amb un reforç extraordinari dels efectius de Mossos d’Esquadra i de Guàrdia Urbana a la ciutat.

És suficient aquest reforç?

Precisament, la pregunta que volem traslladar als nostres lectors aquest divendres és si Barcelona necessita una unitat policial específica per abordar la problemàtica del turisme o si aquests reforços puntuals dels efectius desplegats a la ciutat en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra ja són suficient com per mantenir l’ordre i la seguretat en els punts amb més afluència de visitants de la capital catalana.

QuizMaker

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a juliol 08, 2022 | 10:33
    Pere juliol 08, 2022 | 10:33
    Quina ridiculesa, "una unitat policial específica per al turisme"... No tenim remei, des dels anys 60 patim la nefasta experiència del desastre del turisme massificat, mal organitzat i pal de paller de "l'economia" i hem estat capaços de calcar i multiplicar el "model" al municipi de Barcelona. Els catalans tenim el què ens mereixem. Fer de municipis i barris "monocultiu" del turisme, convertir-los en parcs temàtics... i d'una ciutat per a viure-hi una vulgar marca comercial té aquestes conseqüències entre altres moltes més. Desperteu-vos !
  2. Icona del comentari de: en fi a juliol 08, 2022 | 11:34
    en fi juliol 08, 2022 | 11:34
    a Barcelona, el que realment es necessita, és que la policia treballi, tot l'any, no només a l'estiu pels turistes. Hi ha dies que no es veu ni un policia, costa molt de veure una parella de policies caminant, costa encara més de veure, guardià urbana, multant usuaris de patinet, que circulen per sobre de l'acera, motoristes que circulen per l'acera, als semàfors hi podrien fer l'agost cada dia, conductors que parlen amb el mòbil, o escriuen wp, i més i més i més

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa