Una altra escola catòlica de Barcelona fitxa per la xarxa pública

És el quart centre de la Fundació Escola Vicenciana que fa el pas | Passarà a dir-se provisionalment l'Institut Escola Elisabets

L’Escola Labouré de la Fundació Escola Vicenciana del Raval de Barcelona s’integrarà a la xarxa pública a partir del curs 2021-2022. La decisió arriba després d’un acord entre la Fundació i el Consorci d’Educació de Barcelona, que feia mesos que treballaven en aquesta direcció. El centre concertat d’arrel catòlica passarà a dir-se provisionalment l’Institut Escola Elisabets. Actualment té 341 alumnes en una sola línia de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Hi treballen 32 professionals que s’incorporaran com a personal laboral de la plantilla del Departament.

És el cinquè centre concertat amb alumnat que s’incorpora a la xarxa pública de Barcelona des de l’aprovació del decret que ho permet. Durant els propers quatre anys es faran obres de reforma i millora en l’equipament, amb una inversió de 14 milions d’euros. La superfície de l’edifici és de 2.394,20 metres quadrats i de 1.630 metres quadrats de pati. La decisió ve emparada en el decret llei 10/2019 del 28 de maig que obre a porta al canvi de titularitat d’escoles concertades a públiques. Alguns dels requisits per fer el canvi són les necessitats d’escolarització i que els equipaments i el personal compleixi els requeriments del servei d’educació.

Noves places públiques

D’aquests cinc nous centres a la xarxa pública, quatre són de la Fundació Vicenciana i en total permetran tenir 1.390 places públiques més el proper curs. A banda de l’Escola Labouré, els altres tres centres són el Marillac, el Sagrat Cor i el Sagrada Família. El cinquè centre és el Col·legi Immaculada Concepció, actualment Institut Escola Eixample, en el curs 2020-2021. Ja en el curs 2019-2020 es va fer el canvi de titularitat del Col·legi Sant Vicenç de Paül a la pública, tot i que en aquest cas no tenia alumnat, passant a ser l’Institut Escola Arts.

La plantilla en l’actualitat dels quatre centres de la Fundació Vicenciana, 123 docents i personal d’administració i serveis (PAS), i també 1.390 alumnes, passaran a formar part de la xarxa pública. S’han previst una sèrie d’actuacions d’obres de reforma i millora en cadascuna de les quatre escoles. Les actuacions es faran preferiblement en períodes no lectius, i en tot cas, seran compatibles amb l’activitat educativa en cas que les obres es facin fora de les vacances escolars. La inversió del departament d’Educació i de l’Ajuntament de Barcelona, que l’assumeixen al 50%, està pressupostada en 2,9 milions d’euros en els propers quatre anys.

Més informació

Nou comentari