Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un centenar de víctimes del 17A, entre les acusacions contra els terroristes al judici

El judici del 17A, encara sense data, comptarà amb la veu de 108 víctimes que, per diversos motius, van patir l’atemptat de les Rambles el 2017. Alguns van perdre familiars, altres han quedat lesionats i altres pateixen seqüeles psicològiques. És per això que tots ells estaran entre les acusacions particulars contra els tres terroristes que seuran al banc dels acusats.

Entre les víctimes de l’atemptat, segons el recompte de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), hi ha 31 nacionalitats. Aquest grup, assessorat per Robert Manrique i presidit per Sara Bosch, representarà a través de l’associació 11M a 61 víctimes, segons una providència del jutjat central d’instrucció número 4 de l’Audiència Nacional a què ha tingut accés el TOT Barcelona.

La resta estaran representats per altres advocats i, en el cas de tres víctimes, per l’Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme (ACVOT), enemistada amb la UAVAT. L’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) també s’ha personat en el judici com a acusació popular i en compartirà la direcció lletrada amb l’associació 11M.

Entre les víctimes que exerciran l’acusació particular es troben 15 agents dels Mossos d’Esquadra i dos bombers de la Generalitat de Catalunya. També exercirà l’acusació particular l’Ajuntament de Barcelona, segons consta en la providència. Amb tot, encara hi ha temps perquè s’afegeixin víctimes a les acusacions i la UAVAT treballa perquè se sumin 15 persones més.

Errors en el llistat de víctimes de l’Audiència Nacional

La llista de víctimes de l’Audiència Nacional de cara al judici del 17A conté diversos errors. Segons ha pogut veure aquest diari, alguns noms estan repetits i en un cas, el de M., ni tan sols estava a les Rambles el dia 17. El que va patir aquesta víctima va ser un intent de robatori de Younes Abouyaaqoub, l’autor material de l’atropellament abatut pels Mossos el dia 22 d’agost, dies després de l’atemptat, però igualment està inclosa en la llista d’afectats pels fets del dia 17.

No els jutjaran per assassinat

Els tres terroristes que seran jutjats són Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir i Said Ben Iazza. Cap d’ells, però, està acusat d’assassinat, tal com demanen les víctimes. Els dos primers estan acusats d’integració en organització terrorista; fabricació, tinença i dipòsit d’explosius; i estralls, de caràcter terrorista, en grau de temptativa. El tercer serà jutjat per col·laboració amb activitats d’organització terrorista. Oukabir hauria estat la persona que va acompanyar Younes Abouyaaqoub, l’autor material de l’atropellament a les Rambles i abatut pels Mossos d’Esquadra a Subirats, a llogar la furgoneta.

Més notícies

Les víctimes recorreran la decisió de no jutjar els acusats del 17A per assassinat

Notícia: Les víctimes recorreran la decisió de no jutjar els acusats del 17A per assassinat
Comparteix
La defensa presentarà un escrit a l'Audiència Nacional en un termini màxim de 10 dies
Notícia: Les víctimes recorreran la decisió de no jutjar els acusats del 17A per assassinat - Mobile

Els acusats de l’atemptat del 17A no seran jutjats per assassinat

Notícia: Els acusats de l’atemptat del 17A no seran jutjats per assassinat
Comparteix
Tres d'ells arribaran al judici acusats de terrorisme | Dues persones no seran jutjades
Notícia: Els acusats de l’atemptat del 17A no seran jutjats per assassinat - Mobile

Dues associacions de víctimes del terrorisme enemistades uniran forces al judici del 17A

Notícia: Dues associacions de víctimes del terrorisme enemistades uniran forces al judici del 17A
Comparteix
La UAVAT i l'ACVOT representen diverses víctimes de l'atac de la Rambla en l'acusació contra els terroristes
Notícia: Dues associacions de víctimes del terrorisme enemistades uniran forces al judici del 17A - Mobile

Víctimes d’atemptats es revolten contra l’associació que acusa els CDR de terrorisme

Notícia: Víctimes d’atemptats es revolten contra l’associació que acusa els CDR de terrorisme
Comparteix
Una víctima d'ETA i una de les GRAPO firmen un comunicat, que compta amb desenes d'adhesions | Defensen que l'únic "presumpte delicte" dels 7 detinguts és "manifestar-se"
Notícia: Víctimes d’atemptats es revolten contra l’associació que acusa els CDR de terrorisme - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa