Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un barceloní reclama 17.000€ per l’explosió d’una cigarreta electrònica que li va cremar la cama
  • CA

Un camioner, veí de Vilapicina, entrava a un estanc a prop de Fabra i Puig quan la bateria de la seva cigarreta electrònica es va incendiar a la seva butxaca i va explotar. Aquell episodi li va provocar cremadures a la cama que van necessitar l’empelt de pell de l’altra cama. Ara, un any i mig després dels fets, reclama 17.343 euros a l’empresa de bateries per a cigarretes electròniques per les seqüeles físiques i psicològiques que ha patit, incloent l’afectació del moviment d’un dit de la mà dreta i obsessions amb els aparells electrònics des de llavors, segons recull l’ACN.

La demanda, a la que ha tingut accés la mateixa agència de notícies, concreta que la bateria que va provocar l’explosió és d’una empresa xinesa i que no portava indicacions ni protecció adequada quan l’home la va comprar, uns mesos abans de l’episodi. De fet, la víctima mai havia tingut cap problema fins el 20 de juny, el dia de l’incident. Després d’incendiar-se la camisa i el pantaló, els treballadors de l’estanc van ajudar-lo. Mentrestant, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) estava de camí i alguns ciutadans sortien corrents pensant-se que es tractava d’un atemptat terrorista. 

La cama afectada per les cremades arran de l'explosió de la bateria de la cigarreta electrònica / ACN

La cama afectada per les cremades arran de l’explosió de la bateria de la cigarreta electrònica / ACN

A l’Hospital de la Vall d’Hebron se li va fer un tractament dèrmic per les cremades de segon i tercer grau al 4% de la superfície corporal i tres dies més tard se li va donar l’alta. Però no va ser el final de la història. El 4 de juliol l’home va haver de ser intervingut quirúrgicament, després d’estar-s’hi dies hospitalitzat perquè les ferides havien empitjorat. Així, els metges li van extirpar un tros de pell de la cuixa esquerra per empeltar-la a la part malmesa de l’interior de la cuixa dreta. A més, el moviment d’un dels dits de la mà dreta li va quedar afectat pel dany a un tendó. També va començar una teràpia psicològica per trastorn ansiós-depressiu i estrès posttraumàtic.

El camioner, que feia pocs mesos que treballava a una empresa de Viladecavalls, va voler reincorporar-se un mes després de l’operació a la feina per por de ser acomiadat. Tot i això, circulava diàriament amb molèsties físiques i el temor a transportar productes inflamables. Revivia l’explosió sovint i tenia problemes per dormir. Aixó li va afectar durant mesos, fins al punt de patir obsessions com la d’assegurar-se que els aparells elèctrics com el router o els llums estaven ben apagats.

Finalment va rebre l’alta piscològica el mes de febrer del 2018 i la mèdica definitiva tres mesos després. Ara, després d’intentar arribar a un pacte extrajudicial amb l’empresa subministradora que va ser rebutjat, ha interposat una demanda per compensar-li tots els patiments. I, a més, ha deixat de fumar cigarreta electrònica per tornar, definitivament, al tabac convencional. 
 

Més notícies
Detenen un barceloní que prostituïa menors tutelats que contactava a les xarxes socials
Notícia: Detenen un barceloní que prostituïa menors tutelats que contactava a les xarxes socials
Comparteix
L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs després d'insinuar-se a diversos menors tutelats a centres de la Generalitat per tenir sexe a canvi de diners
Detenen els presumptes assassins d’Eduard Colmena, l’home mort a trets a Baró de Viver
Notícia: Detenen els presumptes assassins d’Eduard Colmena, l’home mort a trets a Baró de Viver
Comparteix
Els detinguts són Pedro Muñoz, conegut per les seves constants baralles amb la víctima, i la seva dona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa