Un any de presó a un jove per les protestes contra el judici de l’1-O

Convoquen una concentració de suport a Pol Serena i contra una sentència que defineixen d'atemptat

El jove activista Pol Serena ha estat condemnat a un any de presó i 200 euros de multa per la seva participació a una protesta a l’estació de Plaça Catalunya en el marc de la vaga contra el judici de l’1-O que va tenir lloc al febrer del 2019. La fiscalia demanava fins a vuit anys de presó per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions, a més d’una multa de 2.000 euros, i acusava el jove de llançar una ampolla i una llauna contra els antiavalots de la policia catalana. 

Tot i que la pena és molt més baixa del que es demanava inicialment, l’entorn de Serena assegura que la sentència és “injusta”. L’activista de Mataró ha criticat en diverses ocasions que l’han identificat a través d’imatges enregistrades en altres manifestacions sense incidents i ha defensat que, en contra del que apuntava la fiscalia, l’ampolla i la llauna que va llançar als mossos estaven buides i no va baixar a les vies. 

Serena és militant de les Jovent Republicà, l’organització juvenil d’ERC. El president del partit, Oriol Junqueras, ha expressat el seu suport a l’activista condemnat a través de les xarxes socials. La Generalitat va mantenir-se com a acusació contra Serena. El Govern, que va comparèixer per les ferides que dos Mossos van patir, demanava sis mesos de presó.

En un comunicat recollit per l’ACN, el grup de suport de Serena ha indicat que el judici havia estat instigat per un “més que evident muntatge policial” fet “sense proves, sense vergonya i sense sentit comú”. Tot i la sentència, el comunicat adverteix que “els qui volen silenciar l’independentisme a cops de porra i de maça” no comptaven que “davant de tal barbaritat” es trobarien “un mur de dignitat, solidaritat i resistència”.

Pel que fa a la condemna, a un any de presó i a 200 euros de multa, el grup la considera “injusta” i afirma que “atempta contra els drets fonamentals” de l’activista “i de tots els joves que es mobilitzen”. Per això tornen a reclamar “l’amnistia i la fi de la repressió contra aquesta causa general contra l’independentisme”. El grup de suport ha convocat una concentració de suport el dissabte 31 de juliol a dos quarts de vuit del vespre a Vic.

Més informació

Nou comentari