Manifestants del 21-F ocupen dues vegades les vies del tren a plaça Catalunya

Unes 200 persones han baixat les vies després de la concentració de plaça Universitat

Unes 200 persones han tallat les vies a l’estació de Rodalies de plaça Catalunya. Un cop acabada la concentració unitària de la plaça Universitat, un grup de manifestants s’ha dirigit cap a l’estació de tren i han ocupat les dues vies. Poc després agents de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra han impedit l’accés a la zona d’andanes. Els estudiants cridaven “1 d’octubre, ni oblid ni perdó!” com a resposta a l’arribada dels agents, que no han actuat.

Agents de la BRIMO a l'estació de plaça Catalunya / Jordi Borràs

Agents de la BRIMO a l’estació de plaça Catalunya / Jordi Borràs

Després d’uns 40 minuts de protesta, els estudiants han decidit abandonar les vies i han marxat sense que fos necessària la intervenció dels antiavalots. Rodalies ha informat que la circulació està interrompuda i afecta als serveis de les línies R1, R3 i R4 de Rodalies en tots dos sentits.

El segon assalt

Una cinquantena de manifestants han tornat a ocupar una mica més d’una hora més tard. La circulació no s’ha arribat a restablir entre la primera i la segona ocupació i els passatgers que esperaven els trens han retret l’actitud als concentrats, que han anat sortint de les vies al llarg d’una mitja hora. Fins i tot quan l’acció s’havia acabat, les discussions seguien i els partidaris i contraris a la protesta s’escridassaven i increpaven. 

Renfe ha informat en tot moment que la circulació estava interrompuda per la “presència de persones a les vies”. A més, avisava d’una “operació policial” imminent que, finalment, no ha arribat. Abans de restablir el servei de Rodalies, l’empresa ha explicat que ha fet circular un tren sense passatgers per comprovar que no quedaven manifestants als túnels. El comboi ha anat lent per reduir els riscos.

La circulació de trens s’ha restablert a les 16:03 hores, segons ha destacat Renfe.

Més informació

Nou comentari