Els activistes del Putxet acusen el Govern i els Mossos de detenir-los amb càrrecs falsos

Assenyalen la Generalitat i la policia per atribuir-los un presumpte delicte de robatori amb força

Els grups que donen suport als nou detinguts aquest matí al barri del Putxet acusats d’intentar forçar suposadament la porta d’un pis han assenyalat a la Generalitat i els Mossos d’Esquadra, a qui han acusat d’inventar-se càrrecs per arrestar els activistes. En una compareixença després que els detinguts hagin sortit de la comissaria de les Corts, membres del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, Arran i Alerta Solidària han acusat el Govern i la policia catalana de falsejar els fets per atribuir als detinguts un suposat delicte de robatori amb força.

Les organitzacions que han fet costat als arrestats han defensat que, en realitat, han intentat aturar l’expulsió d’una família vulnerable amb tres fills menors. Han emmarcat l’actuació policial en el que han definit com una “criminalització” contra el moviment per l’habitatge. “No només respon a un curs d’extrema violència sino al curs catastròfic que ens espera al setembre, quan viurem una onada de desnonaments. Ens trobaran de cara”, ha avançat una membre d’Arran.

Han afirmat que els Mossos i la Generalitat els trobaran “davant” i, alhora, han carregat contra el Govern espanyol, de qui han dit que la moratòria per aturar desnonaments durant la pandèmia no ha sigut més que un intent de “rentar la cara” de l’executiu de Pedro Sánchez. Han afegit que es continuen practicant desnonaments de forma “il·legal”.

Més informació

Nou comentari