Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Airbnb respon al ‘no’ de l’Ajuntament a revisar les habitacions turístiques prometent un model “responsable”
  • CA

La meitat dels amfitrions d’Airbnb a Barcelona depenen dels ingressos addicionals que els reporta llogar habitacions del seu habitatge per a poder mantenir-la, segons diu la plataforma de lloguer turístic aquest divendres en un comunicat a partir d’una enquesta interna sense que dades de participació. Ho ha fet públic després que el ple de Barcelona hagi abordat aquest mateix divendres les proposicions de Cs i BCN Canvi —que han estat rebutjades— que demanaven al govern municipal una nova ordenança municipal que ordeni la modalitat de lloguer que consisteix a compartir l’habitatge propietari i inquilí. La directora general d’Airbnb Màrqueting Services, SL, Mónica Casañas, ha estès la mà al consistori per a avançar i treballar en una normativa, i ha assegurat que “sempre s’ha compromès a donar suport al turisme sostenible i responsable a la ciutat”.

“Lamentablement, els retards i resistències de l’Ajuntament posen moltes dificultats a les famílies que depenen d’aquesta activitat per a arribar a final de mes”, ha apuntat la plataforma. Així mateix, ha assegurat que l’absència de regles clares per a compartir habitacions en la pròpia llar a Barcelona perjudica les famílies que necessiten ingressos addicionals, i que “solen suposar una quarta part del total dels ingressos de la llar”.

A més, segons l’enquesta interna, un de cada cinc amfitrions han dit que els diners que han guanyat llogant un espai a través d’Airbnb els ha ajudat a evitar un desnonament o una execució hipotecària. “Compartir la pròpia llar és un salvavides econòmic per a molts”, ha subratllat Casañas, i ha afegit que els amfitrions barcelonins destinen més del 40% del total dels ingressos mensuals de la seva llar al pagament de la hipoteca de cada mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa