Airbnb respon al ‘no’ de l’Ajuntament a revisar les habitacions turístiques prometent un model “responsable”

L'empresa també ha reaccionat publicant dades d'una enquesta interna que assegura que llogar habitacions aporta uns ingressos bàsics

La meitat dels amfitrions d’Airbnb a Barcelona depenen dels ingressos addicionals que els reporta llogar habitacions del seu habitatge per a poder mantenir-la, segons diu la plataforma de lloguer turístic aquest divendres en un comunicat a partir d’una enquesta interna sense que dades de participació. Ho ha fet públic després que el ple de Barcelona hagi abordat aquest mateix divendres les proposicions de Cs i BCN Canvi —que han estat rebutjades— que demanaven al govern municipal una nova ordenança municipal que ordeni la modalitat de lloguer que consisteix a compartir l’habitatge propietari i inquilí. La directora general d’Airbnb Màrqueting Services, SL, Mónica Casañas, ha estès la mà al consistori per a avançar i treballar en una normativa, i ha assegurat que “sempre s’ha compromès a donar suport al turisme sostenible i responsable a la ciutat”.

“Lamentablement, els retards i resistències de l’Ajuntament posen moltes dificultats a les famílies que depenen d’aquesta activitat per a arribar a final de mes”, ha apuntat la plataforma. Així mateix, ha assegurat que l’absència de regles clares per a compartir habitacions en la pròpia llar a Barcelona perjudica les famílies que necessiten ingressos addicionals, i que “solen suposar una quarta part del total dels ingressos de la llar”.

A més, segons l’enquesta interna, un de cada cinc amfitrions han dit que els diners que han guanyat llogant un espai a través d’Airbnb els ha ajudat a evitar un desnonament o una execució hipotecària. “Compartir la pròpia llar és un salvavides econòmic per a molts”, ha subratllat Casañas, i ha afegit que els amfitrions barcelonins destinen més del 40% del total dels ingressos mensuals de la seva llar al pagament de la hipoteca de cada mes.

Nou comentari