Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla i Campins signen contra la sentència del TSJC que anul·la la ZBE
  • CA

El cap de Medicina Preventiva i d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, i la cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Magda Campins han signat un posicionament de la comunitat científica i els professionals de l’àmbit de la qualitat ambiental i de la salut contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la zona de baixes emissions (ZBE). A més d’ells, també hi ha Pere Godoy, expresident de la Societat Espanyola d’Epidemiologia i un centenar de membres més, la majoria de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

“La implantació de la ZBE és una intervenció en la direcció correcta”, els experts. És per això que la “sentència del TSJC lesiona seriosament el dret a la salut i a respirar un aire net de la població de Barcelona i l’àrea metropolitana”, diuen. Afirmen que “és imperiós prendre mesures estructurals contundents, permanents i basades en l’evidència científica per reduir la contaminació de l’aire a la ciutat de Barcelona i a l’àrea metropolitana. A més d’apel·lar al compliment dels límits legals de la Unió Europea, ens trobem davant d’un problema de salut pública, vist que aquests límits legals són insuficients per a la protecció de la salut de la ciutadania, tal com posen de manifest els informes de l’OMS”. A més, recorden que aquesta “és una mesura que ja s’ha implantat a més de 200 ciutats europees i que es considera bàsica per millorar la qualitat de l’aire”.

El que es desprèn del text és que la justícia, en aquest cas el TSJC, no escolta les veus dels experts i les recomanacions dels organismes internacionals. “Les ZBE són àmpliament acceptades a l’Europa urbana com a mesura per millorar la qualitat de l’aire i avançar cap a ciutats més saludables, gràcies al seu impacte per evitar diverses malalties greus i les seves conseqüències”, afirmen rotunds.

Entre els signants hi ha integrants de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) de la Generalitat, del Barcelona Supercomputing Center (BSC), del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris, de la Columbia University, del CSIC, de la Diputació de Barcelona, de l’Hospital Clínic, de l’Hospital de Bellvitge, de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA), de la Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), entre altres.

Més notícies
Trànsit a Barcelona / Jordi Play
Quatre alcaldes europeus s’alien amb Colau per pressionar a favor de la ZBE
Notícia: Quatre alcaldes europeus s’alien amb Colau per pressionar a favor de la ZBE
Comparteix
París, Londres, Milà i Roma qüestionen la capacitat dels jutges per rebatre mesures contra la contaminació
El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor de Pressupostos, Jordi Martí / ACN
Collboni demana un pacte per salvar la Zona de Baixes Emissions
Notícia: Collboni demana un pacte per salvar la Zona de Baixes Emissions
Comparteix
Proposa un acord amb la Generalitat per mantenir les restriccions al trànsit a Barcelona, que el TSJC ha posat en entredit
Trànsit dens a la Ronda de Dalt, a l'altura de Pedralbes / ACN
MAPA | La bretxa del cotxe a Barcelona: els barris on hi ha més vehicles
Notícia: MAPA | La bretxa del cotxe a Barcelona: els barris on hi ha més vehicles
Comparteix
Dos de cada 10 vehicles censats a Barcelona no poden circular mentre funciona la zona de baixes emissions (ZBE)
Cartell indicatiu de la ZBE / ACN
El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Notícia: El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Comparteix
El tribunal afirma que l'Ajuntament no justifica prou bé la mesura i considera que sobrepassa les seves competències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa