Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un tribunal investiga l’atac al faristol antifranquista davant la comissaria de Via Laietana
  • CA

La titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona ha ordenat aquest divendres obrir diligències prèvies per l’atac que va danyar el faristol informatiu davant la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, al número 43 de la Via Laietana de Barcelona, ​​que recordava tortures que es van produir a l’edifici durant la dictadura. Considera que els fets “fan presumir la possible existència d’una infracció penal“, i requereix a la Direcció de Policia de Barcelona les gravacions de les càmeres de seguretat de la façana de la comissaria, segons l’acte d’incoació de diligències, consultat per Europa Press, després d’una denúncia de l’Ajuntament.

A més, requereix que es faciliti el nombre professional dels agents del Cos Nacional de Policia “que, si s’escau es trobaven prestant servei de guàrdia a les portes d’aquesta comissaria a la nit dels fets”. Fonts de la Policia Nacional han explicat a Europa Press quan es va danyar el faristol que durant la nit no hi ha agents que vigilin l’exterior de l’edifici –es vigila des del interior– i que les càmeres de seguretat graven el perímetre de l’immoble, mentre que la placa està fora d’aquesta zona videovigilada, segons han assegurat.

Denúncia municipal i nou atac amb pintura

L’Ajuntament va denunciar l’atac al faristol, que es va produir dos dies després de la seva instal·lació i es va fer amb líquid corrosiu. Ja va avançar que el reposaria en defensa de la memòria antifeixista i republicana i quan ho ha fet la placa ha rebut un segon atac, aquest cop amb pintura. El text del faristol recorda les tortures que es van realitzar a l’interior de l’edifici durant la dictadura, quan va ser seu de la Brigada Politicosocial i “centre de la repressió política franquista a Barcelona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa