Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de l’Hospital del Mar confinats per Covid baixen a 111
  • CA

L’Hospital del Mar comptabilitza ara 111 professionals de la seva plantilla en confinament per Covid, a data 6 de gener, és a dir, incloent el dia de Reis. El Servei de Salut Laboral del centre monitoritza quants dels seus 4.500 empleats no poden anar a treballar de forma presencial per contagi confirmat o perquè són contacte estret d’un positiu.

Com va avançar aquest dijous el TOT Barcelona, la direcció de l’hospital xifrava en 132 els afectats fins el passat dimarts. Així, s’ha produït un lleuger descens arran de la fi d’algunes quarantenes i la previsió del centre és que la tendència pels propers dies sigui també a la baixa. El total sempre barreja baixes per malaltia i professionals actius però en aïllament preventiu, perquè una petita part dels confinats fan funcions que els permeten teletreballar des de casa.

No obstant, el comitè d’empresa ha elevat el nombre d’aïllaments fins a 193 a principis de setmana, una xifra de la que portaveus oficials del centre asseguren no tenir-ne constància. Per cobrir les absències en un moment d’alta demanda, l’Hospital del Mar ha hagut de reclutar de forma excepcional sanitaris jubilats i alumnes dels últims cursos de Medicina i d’Infermeria.

Altres hospitals, com Vall d’Hebron, també noten l’envestida de la sisena onada en la plantilla. Sense aportar dades, el centre sanitari més gran de Barcelona reconeix que també té personal de baixa per ser positiu o contacte, si bé no li ha calgut reestructurar vacances ni desprogramar operacions i visites mèdiques.

La sisena onada de coronavirus aquest Nadal ha tornat a omplir els hospitals de malalts de Covid-19, a causa de les trobades familiars i sobretot de la variant òmicron, que és més contagiosa. Actualment hi ha més de 2.000 persones hospitalitzades a Catalunya. El servei d’Urgències és el que més nota l’impacte del nou boom, que no obstant està lluny de la gran saturació que va generar la primera onada la primavera de 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa